måndag 7 juni 2010

Under partipiskan

Det här är en kul grej, politikern Kent i Örebro menar att det är någon form av rättighet att gå runt och dörrknacka på bästa Maranatamanér för att skapa en ”dialog” med väljarna som man kan läsa på hans blogg på denna länk.

Alltså vad det egentligen handlar om är dammsugarförsäljning av politik. Man har alltså en mandatperiod på 4 år, men just några månader inför valet är det av någon konstig anledning dörrknackning med diskussioner som gäller. Det är en aning märkligt att man inte för denna ”dialog” resten av valperioden, utan just bara före valet. Här är en höjdare av Kent ; ”Våra uppdragsgivare, väljarna, förtjänar att få en dialog med sina politiker.”

Undertecknad och signaturen Utlandssvensk hade under flera månader försökt föra fråga just Kent och moderaternas invandringspolitik. Efter mycket tjatande och kritik över den av den moderate ministern Billstöm, var det enda svart vi fick ”Ni vet mina svar, så varför frågar ni?” Så mycket för dialog, så mycket för klargörande av både förd politik och klargörande av vilken politik man avser föra nästkommande mandatperiod, om man får regeringsmakten. Det hela utmynnade i att Kent undanbad sig våra kommentarer, vilket jag respekterar. Dock är det uppenbarligen så att eftersom Kent inte svarat på de frågor jag ställt i denna blogg, kan man helt enkelt konstatera att han är svarslös både i sin egen blogg och här.

Så nu och helt plötsligt några månader före valet anser Kent att det är viktigt att föra en dialog med väljarna. En dialog man liksom saknar i hans egen blogg, och vidare kommer han med följande underbara floskelpaket; ” Demokratin har vunnit många segrar, men många återstår. Den dagen partierna slutar att ha ambitionen att prata med sin uppdragsgivare, vart tar det demokratiska samtalet och ansvaret vägen då?”

Kent vet bättre än jag hur toppstyrd hela politiken är, men likväl snackar han om att prata med sina uppdragsgivare, vilket tydligen inte är aktuellt drygt 80% av mandatperioden.
Man blir liksom lite kräknödig när detta akuta behov av att samtala med uppdragsgivarna uppenbarar sig några månader före valet i form av dörrknackning.

Ovanpå det ha vi att har vi att BRÅ rekommenderar att man ska sluta med denna verksamhet. Man kan ju misstänka att det i synnerhet handlar om området Vivallla, där brottsligheten p.g.a. förd invandringspolitik lett till att medborgarna inte ens ska öppna sin dörr och släppa in okända.

Så varför denna rekommendation av BRÅ, kanske man kan fråga Kent. Nähä, det ska man inte. Dra dina egna slutsatser käre lille medborgare om dammsugareförsäljare Kent, och diskutera gärna de frågor Kent vill diskutera, som arbetslinjen och en drös till som partiledningen har bestämt. Men kommer du in på tabubelagda områden finns helt plötsligt inga svar.

Inga kommentarer: