onsdag 2 juni 2010

Internationell valkommission!

Jag skrev ju tidigare och ifrågasatte tillförlitligheten i opinionsundersökningar (länk) .
Sedan Vellingehistorien har SD enligt undersökningarna gått neråt i stort sett i varje undersökning för att nu verka vara någonstans runt 3%. Varken kravaller, gängbrottslighet av typ Black Cobra, eller Vilkshistorien verkar ha påverkat detta.

Samtidigt är det en vild diskussion på nätet om SD och det är ganska uppenbart att, i alla fall bland de som sitter på nätet, är det betydligt mer än 3% som sympatiserar med SD. Politikerna vägrar ta debatter med SD, politikerna har lagt locket på, och svarar inte på några frågor, och tidningarna selekterar noga ut den information vi får så att inget som kan gynna SD skrivs.

Kommentarfälten i tidningarna granskas och raderas om det på minsta sätt berör flyktingpolitiken, om ens kommentarer tillåts. Bilden av att SD ligger under 4% är självklart att meddelande om att, ”De kommer inte in i Riksdagen, så det är ingen mening att rösta på dem.”. Däremot har man kommit fram till att det är väldigt jämnt mellan de två blocken så att man ger alternativet ”Välj det bästa av de två alternativ som finns.”

Det börjar lukta ganska illa.

Igår drog ett forum jag kollar, upp en omröstning där i stort sett all partier var med och efter knappt en dag hade SD fått mer än 40% av rösterna. Men då hände något; siteägaren råkade radera rösterna och lade i stället ut en ny utformning där man bara kunde rösta på något av de två blocken, eller ”övriga”. Mycket märkligt.

Sedan var det ett annat forum på denna länk. I detta forum saknas först både SD och FI, sedan skrev två personer att dessa två partier saknades, och då lade man till FI, men inte SD. SD fick hamna under ”övriga”, vilka i denna stund har 26% av rösterna.
Efter lite läsande i denna tråd skrev Daniel A. i ett inlägg att: ”Synd man inte får ha en omröstning där SD är med”. Huruvida detta uttalande bara avser forumet eller generellt, vet jag inte. Men det skulle inte förvåna mig ett dyft om det är det sistnämnda.

Vad i h-vete är det som händer? Har PK-gänget full kontroll över massmedia, vart tog yttrandefriheten och tryckfriheten vägen? Skillnaderna mellan Sverige och DDR ter sig ganska små.

Jag tror det är dags att skicka en internationell valkommission för övervakande av det svenska valet i höst. Efter att ha noterat vad som hänt den senaste tiden skulle det inte förvåna mig ett dyft om man försöker manipulera valet.

2 kommentarer:

Utlandssvensk sa...

Thoralf har en interessant infallsvinkel:
"Igår fick jag dock ett mail från en person där en familjemedlem jobbar på Synovate. Personen ifråga skriver följande.

”Min **************** på Synovate som telefonintervjuare, hon menar att det är lika många som säger sig rösta på Sverigedemokraterna som Moderaterna eller Socialdemokraterna då hon ringer runt och ställer frågan. Det är alltså något som inte stämmer i de undersökningarna som presenteras i media, den saken är säker!”

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2010/may/myglar-synovate.html

Någonting är definitivt skumt. Jag har följt svensk debatt mycket länge och varit aktiv med kommentarer i många år och det har skett en mycket tydlig omsvängning i opinionen till SDs favör det senaste året.

Tyvärr kan man inte utesluta att opinionsundersökningarna manipuleras. Dessutom är våldet och hoten mot SD nu så öppet att många säkert är rädda för att uppge sina sympatier till en okänd person. Vem vet vilka som får tag i den informationen? Omfattande valfusk är nog också att vänta.

Yttrandefriheten är borta, demokratin ser skakig ut, kritik mot islam möts med våld.....Sveriges anpassning till mellanöstern fortgår enligt plan!

Ulmerkotten sa...

Ja, något skumt är det, helt klart.
Som jag skrev, intresset för SD, om man läser nätet verkar ha ökat, emedan opinionsundersökningarna pekar neråt, för att nu ligga på 3%.
Meddelandet är alltså, "kasta inte bort din röst genom att rösta på SD. Rösta på något av de två blocken."

Ända sedan något företag efter Vellingehistorien hade undersökt viljan i Vellinge att ta emot flyktingar, och kom fram till 65%, misstänkte jag att något skumt manipulerande är det fråga om.
Sedan visade det sig att två familjer i hela Vellinge var villiga att ta emot "flyktingbarn" trots den rundliga ersättningen. En familj kunde dessutom inte komma i fråga enligt kommunen.

Jag tror att nätet kommer "slå tillbaka" mot sådant här. Skulle det komma fram blir det en fruktansvärd skandal, och det räcker med en liten läcka, så står nyval om hörnet och väntar.

Men som sagt, som det verkar fungera idag i Sverige, är det faktiskt inga större skillnader mot hur det fungerade i DDR.