lördag 14 augusti 2010

Lögner och PK

Jaha, här har vi en tydlig skillnad mellan verkligheten och PK. DN har uppenbarligen lyssnat på de instruktioner man fått från ovan, och då gäller att SD ska inte nämnas eller diskuteras, och ska inte vara ett alternativ i valet. Man ska alltså inte låtsas om deras existens utan ge skenet av att valet är en kamp mellan blocken. Det var ju ett effektivt sätt att få bort Ny Demokrati tidigare, och idag vill man alltså hindra SD att komma in med samma taktik.

Men nu är det ju så att de allra flesta opinionsundersökningarna har SD kommit över 4% och är därför ett av de alternativ som mycket sannolikt kommer att påverka framtidens politik. Detta låtsas DN inte om, och i artikeln snackas det bara om befintliga Riksdagspartier och av dessa kan man köra någon fjantig test för att se vilket av dessa man ligger närmast med sina egna åsikter.

För det första har jag stora misstankar om att de officiella undersökningar som omfattar vanligtvis drygt 1000 personer är justerade till att visa ett minimum för SD, och detta har jag skrivit om tidigare. För det andra och som kan ses bland kommentarerna är SD ett mycket realistiskt alternativ, detta kan man även se om man som jag är aktiv på Internet.

Men det är som sagt en fasa för sjuklövern om SD skulle komma in i Riksdagen och bli ett vågmästarparti. Följaktligen är knepet från PK-media, i detta fallet DN, att låtsas som de inte finns.

Sjuklöverpartierna har alltså gjort helt om från vad som gällde för knappt ett år sedan. Då gick man ut och sa att man skulle ”ta debatten” med SD, vilket två partiledare även gjorde, Mona Sahlin och Maud Olofsson (finns på Youtube). Därvidlag bet de sig ordentligt i tungan och kröp tillbaka. Sedan kom Vellinge, och efter denna incident beslöt man att totalt lägga locket på, och det gäller än. Det är alltså efter dessa instruktioner DN agerar, allt som kan vara negativt emot den invandringspolitik som förs må ej publiceras, däremot acceptanssvammel gällande invandrare och invandring.
Ett typexempel hittar vi på DN:s förstasida ”Tre muslimska kvinnor på Västbanken berättar om sin Ramadan” (länk), och en liten omröstning där väljarna kan svara på frågan ”Ska du fasta under Ramadan?”. Vad är det för fråga i Sverige? Det är ren acceptanspropaganda för att få en bild av att det är svenskt att fira Ramadan.

För någon dag sedan var det även en artikel i DN om att antalet våldtäkter ökat med 25%, vilket man kopplade till det fina vädret. När sedan bloggarna påvisade koppling mellan invandringen och våldtäkter, raderades länkarna, och sedan försvann hela artikeln.

OK, som nämnts omfattar en normal opinionsundersökning drygt 1000 personer. Men nu är det ju så att Facebook har en applikation som heter ”Riksdagsvalet 2010”, och där har hittills 94.000 personer över 18år röstat. Observera att vi pratar om ca 90 gånger fler personer än en vanlig opinionsundersökning. Sverigedemokraterna är där tredje största parti med 18% av rösterna. Huruvida Facebook-användarna är representativa kan man låta vara osagt, men vi pratar alltså om 18%, inte 4% som opinionsundersökningarna visar vanligtvis.

Så visst kommer det bli ett parti som får ett lyft! Men det blir nog inte något av de som DN, med sin PK-inställning räknar med i denna artikel.

Inga kommentarer: