tisdag 31 augusti 2010

Rent mjöl i påsen?

Vi har de senaste åren drabbats av diverse integritetskränkande lagar; FRA, IPRED, datalagringsdirektivet, fler kameror, personnummerregistren till USA, SWIFT-transaktioner till USA och EU, och det finns säkert fler.

Alla med motiveringen att ”har du bara rent mjöl i påsen behöver du inte bekymra dig.”
Nu efterlyses alltså en internationell övervakning över det svenska valet. Anledningarna är i huvudsak fyra;
1. Det är ganska uppenbart att opinionsundersökningarna manipuleras. Man vill ge bilden av att SD kommer få under 4%, och meddelandet till väljarna är då givetvis att de inte ska kasta bort sin röst på ett parti som inte kommer in i Riksdagen.
2. Pressen har det senaste halvåret lagt ”locket på” när det gäller alla åsikter som inte är politiskt korrekta. Man har raderat tusentals kommentarer och blogglänkningar trots att de inte stridit mot vare sig lagen eller de regler tidningarna stipulerat.
3. Det finns en uppenbar risk för valfusk. Eftersom alla befintliga riksdagspartier tagit avstånd från SD finns det en uppenbar risk att man kommer att påverka valet på något sätt.
4. Det finns uppenbara risker för valsabotage. Extrema vänstergrupper som t.ex. AFA, kommer sannolikt att ta bort alla valsedlar för SD om de ges möjlighet till detta.

Så på samma sätt som den enskilde medborgaren ska acceptera alla integritetskränkande lagar som införts den senaste tiden, borde alltså alla partiledarna välkomna en utländsk och oberoende granskning av det svenska valet. Det är inte integritetskränkande för någon, och slår även vakt om den demokrati man i Sverige är så stolt över och fått lära sig från småskolan gäller i detta land. Och låt oss använda samma argumentationsteknik som politikerna: ”har man bara rent mjöl i påsen…”.

”- Jag tycker att vi har en tillräckligt demokratisk tradition i Sverige för att klara oss utan valobservatörer, säger statsminister Fredrik Reinfeldt.
- För den som följer det svenska valet är det alldeles uppenbart att det finns utrymme för såväl riksdagspartierna som för dem som försöker komma in i riksdagen att uttrycka sina synpunkter.” säger Reinfeldt i denna artikel.

I denna artikel i DN :
”- Det är ju inte seriöst. Vi har ett fullt demokratiskt val i Sverige, men vi vågar ta debatten mot dem som använder muslimer för att hetsa mot en hel folkgrupp. Det är jag stolt över att vi gör, säger Sahlin som stöder beslutet från TV 4.”

Jodå, Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt, det finns all anledning att ifrågasätta detta val och att kontrollera att allt går rätt till.

Det är ju fullt legalt att övervaka medborgarna och att vid anställningar kräva drogtester. Vad räds Ni? Är det så att Ni inte har rent mjöl i påsen? Den som nekar en drogtest döljer ju något, har ni månne något att dölja, t.ex. det märkliga faktum att alla negativa kommentarer om invandringspolitiken i pressen bara försvinner?

Så Ni borde ju om ni har "rent mjöl i påsen" välkomna en oberoende kommission, men i ställetsnackar ni om demokratisk tradition, och att det inte är seriöst. Det är väl vad DDR:s ledare sade åxå.

Inga kommentarer: