måndag 2 augusti 2010

Leta hos (s)!

Men vad intressant, hitta kopplingar mellan SD och rasism, med ljus och lykta i denna artikel.
För några dagar sedan sprang jag på information om det mest rasistiska partiet under hela efterkrigstiden; Socialdemokraterna.

Man steriliserade och tvångssteriliserade medborgare ända fram till 1975. Regelmässigt tvångssteriliserades alla som gjorde abort till detta år.

Nazisterna mördade, emedan socialdemokraterna steriliserade alla som inte passade in i ”folkhemmet”. HSB hade även satt i system att rapportera hyresgäster som inte ”borde få föröka sig”. Jag har bloggat en del om detta på denna länk. Missa inte länkarna på slutet till delar av doktorsavhandlingen om du vill ha hela historien.

Så visst kan socialdemokraterna kalla SD för rasistiska, emedan man har en mycket svart rasistisk historia själva, under Per-Albins, Tage Erlanders, och Olof Palmes era, allt baserat på makarna Myrdals visioner om folkhemmet.

Så en "vanlig" rasist borde vara enkelt att finna bland äldre socialdemokrater.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Sant!

Tomas sa...

Är det inte en märklig jämförelse med tanke på att steriliseringarna ägde rum för mer än 40 år sedan? Kopplingen till folkhemmet finns där, men att hålla socialdemokratin ansvarig för ett rådande samhällsklimat är mest bara märkligt. Då är kopplingen mellan främlingsfientlighet och Sverigedemokraterna betydligt mer relevant, eftersom invandrarfrågan är den brinnande kärnan i SDs partiprogram. Och definitivt mer aktuellt år 2010.

Ulmerkotten sa...

Steriliseringarna ägde rum mellan 1935-1975. Sverige hade en lika rasistisk "renhetslag" som Tyskland. Den var baserad på en publikation av Herman Lundborg 1921 som du finner på denna länk: http://runeberg.org/svtidskr/1921/0288.html

På slutet av 50-talet steriliserade man ca 6 personer per dag.
När samma år UNESCO förbjöd rasbiologon, var antalet steriliseringar konstant, men skälen ändrades från "rashygieniska", till andra.

Steriliseringarna fortgick som jag nämnt till 1975, vilket är 35år sedan. Och de gamla socialdemokratiska ledarna kommer kanske i ett annat ljus när man sjunger internationalen på nästa möte. De ägnade sig åt ren rasism.

SD ägnar sig inte åt rasism. Det handlar enbart om att minska invandringen och basera de man accepterar som flyktingar till den definition FN har för flykting. Ca 95% av de som idag kommer till detta land och hävdar att de är flyktingar faller utanför denna definition. Vill du hävda att FN:s definition är felaktig?

Tomas sa...

Först och främst vill jag klargöra att jag på intet sätt försvarar tvångssteriliseringarna som på alla sätt och vis är en tragisk historia. Men det är anakronistiskt att jämföra med dagens människosyn. Sverige var inget föregångsland på denna front utan detta var ett vanligt fenomen.

Vidare stämmer det att steriliseringarna avskaffades 1975, men det hade inte utövats i någon större utsträckning sedan slutet av 50-talet. Och jag är fortfarande inte nöjd med ditt frånvarande svar: varför likställa dagens socialdemokrati med något som skedde under folkhemstiden?

Jag har heller aldrig hävdat att FNs definition är felaktig utan det är ett argument du försöker lägga i min mun. Dessutom är jag intresserad av vilken opartisk källa du hittar dina påstådda 95% ifrån.

Jag förnekar inte heller att det finns problem med dagens integrationspolitik, men SDs lösningar bygger på människoförakt och rädsla för andra kulturer. SDs är i mina ögon ren och skär kulturimperialism, och då räcker det med att läsa deras partiprogram för att dra sådana slutsatser.

Men vi har helt klart olika grundsyn på problematiken så jag undrar om vi kan komma särskilt mycket längre med denna diskussion.

Anonym sa...

Tomas misslyckas fullständigt med att komma med sakargument.

"SDs lösningar bygger på människoförakt och rädsla för andra kulturer."
Vart var din analys menar du?

Ulmerkotten sa...

För det första ville jag bara påpeka att (s) historia, är rent rasistisk. Det betyder inte att jag avser hålla någon skyldig, men man må komma ihåg sin svarta historia. Jag anser att man borde kräva att Medicinalstyrelsens arkiv öppnades för att förhindra liknande brott mot mänskligheten framgent. Ja, jag vet att man gorde en utredning 2000 runt detta, men det finns massor med frågetecken trots att utredningen är på flera hundra sidor. 258 om jag minns rätt.

Alltså, vill jag inte likställa dagens (s) med vad som hände då, men det är att kasta sten i glashus om man kallar SD för rasister, beaktandes sin egen historia. Dessutom är det fel att kalla SD rasister.

Tja, 95%...du kan ju få t.ex. denna länk från (s)-ledaren i Malmö. http://www.youtube.com/watch?v=ZWQw4qrmVfA. Det finns fler.

Nej, SD har inget människoförakt, eller år nedvärderande. Men visst vill man skydda svensk kultur från den massinvandring och de de krav som har ställts och kommer att ställas från till Sverige invandrade befolkningsgrupper. Kulturimperialism? Tja, betänkandes att vi har en halv miljon muslimer redan i Sverige är det snarare en form av uttalade av "stopp" och "nu räcker det".

Anonym sa...

Det är ju inget snack om saken att SD är främlingsfientliga och odemokratiska. Och det är just dessa grupper som är det största hotet mot Sverige och den demokrati som vi har. SD's ideologi är en misslyckad ideologi. Nationalism leder rätt ner till avgrunden. Det kan historien vittna om.

Ulmerkotten sa...

@ Anonym

Jasså? På vilket eller vilka sätt är SD odemokratiska? Är det odemokratiskt att ställ upp i valet? Man kan ju fråga sig vilka som är odemokratiska när alla riksdagspartier vägrar att debattera med SD, och man proklamerar att man inte avser samarbeta med dem oavsett valutslag.
Främlingsfientliga? Näe, fel där åxå. I sådana fall är FN främlingfientliga åxå. SD vill nämligen bara begränsa invandringen till den definition FN har för att vara flykting.

Sedan kan man ju fråga sig vilken politik som leder mot avgrunden - hur ser det ut i miljonprojektområdena.

Johan sa...

I princip är de allra flesta länder nationalistiska i högre utsträckning än Sverige. Så att säga att nationalism leder ner i avgrunden är ju att säga att alla andra länder är avgrund.

Dessutom är frågan vad som gäller andra ideologier. Hur många socialistiska/kommunistiska stater har undvikit en avgrund? Och de har nästan 50% i Sveriges riksdag. Det är väl chockerande om något för den som vill lära av sin historia.

Martin sa...

Ta det varligt med att peka finger åt andra och gå mångkulturalisternas ärenden. Vi vet ännu inte hur vi skall komma till rätta med det demografiska hotet från muslimer så lämna gärna alla dörrar öppna långsiktigt. Personligen tycker jag att alla hämningar bör släppas om sverige får 15% muslimsk befolkning.