torsdag 12 augusti 2010

Schlingmann blir Schlangmann

Det är skönt att det finns personer och ger termen "politikerförakt" ett ansikte. Schlingmann är en sådan politiker, vilket man kan läsa om i denna artikel. Kännetecknande är att de bara pratar en massa vag smörja om visioner, framtidsplaner, inriktningar o.s.v.

Schlingmann tar dessutom ytterligare två kliv, för det första försöker han skapa en tillit för sig och moderaterna, för det andra menar han att medborgarna är idioter och förstår inte sitt eget bästa utan ska ge ”in blanco” mandat till politikerna att styra som de finner bäst. För att leka med hans namn finner jag namnet ”Schlangmann” mer passade, alltså ormman på tyska.

Han visar alltså ett häpnadsväckande förakt för de personer som går till valurnorna, och tror inte de har någon som helt hjärnkapacitet. Vidare har han tydligen missförstått vad en demokrati är. Han tror uppenbarligen att politikernas mandat och ett politiskt parti inte behöver företräda sina väljare.

Man kan alltså gå till val på vissa frågor och löften, men sedan när valet är klart är det upp till personer som Schlingmann att bestämma vad som ska göras. ”Tro på oss lille och dumme medborgare, vi vet ditt bästa.”, är det tydligen som gäller.

Vad värre är Schlingmann handlar på detta viset åxå, om det är förenligt med grundlagen eller inte struntar han i bara han och de ”nya” moderaterna får som riksdagspolitikerna vill.
Ett typexempel på detta är hans agerande i Vellingehistorien, som stred både mot de folkvalda politikerna i Vellinges självbestämmande över sin kommun och emot Sveriges grundlag.

”Med detta lämnar vi också slutligen föreställningen att ett politiskt partis enda uppgift är att företräda sina väljare.” säger Schlingmann.

Bäste Hr. Schlingmann, med den inställningen och föraktande för väljarna, ser jag ingen annan råd än att gå över till i så stor del som möjligt beslutande och direkta folkomröstningar såsom i Schweiz, eftersom de folkvalda inte fattar att de enbart är medborgarnas förlängda arm. Det är demokrati, inte din tolkning.

Sedan och som i alla politiska utspel är det lite trams om ”locka kvinnor”, ”personer med invandrarbakgrund”, ”jämnare könsfördelning” och annat populistiskt trams.
Tack! Sådant trams kan vi vara utan! Rätt person på rätt plats inte någon inkvoterad mupp som inte klarar av jobbet men har invandrarbakgrund mörkhyad och är homosexuell, sjubarnsmor från Rinkeby. Tack! Handlar det om att styra ett land eller vad?

Att Ni lyssnar på medborgarna är dessutom en ren lögn. Välkommen till verkligheten! Hur ser det ut i miljonprojektsområdena? Vad gör ni för att rusta upp försvaret? Vad gör Ni åt smugglingen av s.k. ensamkommade flyktingbarn som de facto är gruppsmugglade muslimska ankarmän?

Jag hoppas att detta valutslag ger Er en ordentlig läxa, och efterföljande desperation över att Era försök att manipulera medborgarna inte fungerar mer.

Jag kommer rösta på SD, och är stolt för detta. Politiker som Schlingmann får mig illamående.

Inga kommentarer: