måndag 12 oktober 2015

Hållbarhet som ett mjölkpaket

Man kan inte låta bli att titta lite i tidens backspegel. Det ca ett år sedan det var val, men det känns som tio. Reinfeldt slängde ur sig dumheter om att ”vi skulle öppna våra hjärtan”. SD-spöket fanns och för att eliminera detta hade han gjort en ohelig allians med grönsakskommunisterna (mp). Sedan blev det val, och han avgick för att ersättas av Anna K-B. Löfvén blev statsminister, och desperationen för att hålla SD borta från inflytande var så stor att han fick plocka in grönsakskommunisterna i regeringen samt ha kommunisterna som stödparti, vidare skulle han avgå men av det blev inget, och i stället gjorde man en uppgörelse med Alliansen som gick ut på att man skulle släppa igenom regeringens budget som ett stort paket utan att tjafsa. Under hela tiden stiger kostnaderna för den förda invandringspolitiken och situationen börjar bli allt mer ohållbar. Tiggarna finns i vartenda gathörn i städerna, migrationsverket går på knäna, kostnaderna är enorma. Vi har fått områden med eldfängda bilar dit inte polisen vågar sig i enstaka bilar, och utryckningsfordon måste ha poliseskort. Bomber och olika skjutningar är vardagsmat. ”Berikningen” borde vara uppenbar för var och en. Politikerna har spenderat tiden med att komma med olika ofta subventionerade förslag, hur man ska få invandrare i arbete. Men hallå…det finns ju inga arbeten i första läget, i synnerhet inte till den som är outbildad och inte kan svenska. Men även om personen får ett arbete efter kanske några år ev. subventionerat, resulterar det lönedumpningar och högre arbetslöshet, vanligtvis bland Löfvéns gräsrötter. Detta har nu gått upp för en stor del av LO-kollektivet och lett till att en stor del av socialdemokraternas kärnväljare övergett dem.


Sedan har vi bostadsbubblan. Den bubblan kommer inte alls brista utan priserna på bostäder kommer att ligga på människors smärtgräns. Detta i synnerhet som man plockar in allt fler ekonomiska lycksökare som kallas flyktingar, alla behöver någonstans att bo, och det funkar inte med tält på vintern i detta land det borde till och med Löfvén fatta. Sedan var det all ”anhöriginvandring åxå, och inta bara flyktingarna. Det tragikomiska i Löfvéns snack om tält är bara att han vill visa det desperata läget han och Reinfeldt ställt till med. Nu kan man läsa på denna länk att ”…en enorm uppgift väntar Sverige”. Tänk vad kräksnödig jag blir av sådant svammel. För någon dag sedan hade man partiledardebatt och KD:s hade ruttnat på DÖ vilket lett till strömhopp, men det sträcktes ut händer åt olika håll och svamlet flödade. Ärligt talat litar jag lika mycket på en knippe kobror som sjuklöverns politiker.

Här har vi alltså återkopplingen till ämnet; det var alltså ca ett år sedan senaste valet, och löften har brutits, koalitioner har bildats, lögner och rent svammel står som spön i backen emedan media visar oss bilder på drunknade barn, ”flykting”-familjer i myssoffan, och kriminaliteten stiger och de få poliser som finns måste snart gå in med armén och stridsvagnar i ”utanförskapsområden”, ”policefishing” du vet.

Min slutsats är att dagens förutsättningar är inget någon kunde förutse (mig inkluderad), vi har ingen som helst aning om hur dagens politiker kommer handla eftersom de beter sig som amöbor.

Alltså är nyval det enda riktiga. Antingen har vi demokrati, eller inte.

Jäpp, soppan kan bara bli värre om man inte har nyval. Ganska enkelt, socialdemokraterna sparkar ut (mp) eftersom Anna K-B och några till får ministerposter. Ombildning av regeringen kommer det heta, men man ska sedan ha stöd av övriga Allianspartier som har 4%-snaran runt halsen, och man tvingas gå till (mp) som ställer krav eller, eller, eller…

Så nu ställer vi oss frågan när Löfvén snackar om att ”..Sverige står inför en enorm uppgift.”, vilket parti var det som för många år sedan flaggade upp problematiken? Vilka partier är det som nu lite fiskande, snackar om att införa gränskontroller och temporära uppehållstillstånd, eller att andra EU-länder ska ta sitt ansvar?

Ärligt talat, det finns inte en svensk medborgare som kunde förutsätta hur den politiska utvecklingen före valet skulle bli för ett år sedan. Alltså finns bara ett alternativ: nyval. Eller är månne politikerna idag livrädda för att medborgarna ska döma dem? Är de rädda för demokrati?

Det var ett år sedan senaste valet. Vad händer om vi låter Löfvén hålla på i tre år till? Låt mig gissa; man sparkar ut kommunala hyresgäster till förmån för migranter, vilket redan hänt i Tyskland. Varenda gymnastiksal är flyktingförläggning, Löfvén pratar i EU för att få andra länder att ”ta sitt ansvar”, allt emedan dessa ler i mjugg och tänker ”Det är just vad vi gör, för våra länder, men inte du.”. ”Utanförskapsområden”, kan inte ens media försvara längre, och polisen kan inte längre dölja vad som sker genom att omrubricera brott som man gör idag till harmlösa saker, för att sedan kunna lägga ner utredningar. Statistiken om våldtäkter är effektivt sopad under mattan. Allt blir allt mer uppenbart att allt är toppstyrt, och detta klistrar sig på politikerna som rent maktmissbruk, och att politiken inte längre består av politiker utan rena ordbajsare som gått kurser i presentationsteknik. …och som inte har varken ryggrad eller egen politik. Hållbarhetstiden på svenska politikerlöften inom sjuklövern är kortare än ett mjölkpaket.

2 kommentarer:

säkerhetskonsult W sa...

Väl sagt, vid/om ett nyval är/blir demokratin de facto den stora vinnaren.

Ulmerkotten sa...

Ja, demokratin är så att de folkvalda ska anpassa sig till folkets vilja. Vet man inte folkets vilja har man ingen demokrati. Att spela med olika konstellationer och möjligheter man fått är inte mycket till demokrati baserat på representativa platser, ej heller att uppge vallöften och svamla om sitt ansvarstagande eller att medborgarna ska "ställa upp".