fredag 9 oktober 2015

Två i skamvrån

Jaha, nu ryker DÖ. Smart av KD att vara först ut eftersom de har 4%-snaran runt halsen. Med detta får man bergis borgerliga väljare som är missnöjda med att egentligen ha röstat på en socialistisk politik. Argumenten om turbulens, härdsmälta, det bästa för Sverige och annat man läst faller ganska platt. Politikerna är livrädda för folkets vilja helt enkelt. Senast idag rapporterade SKL att man förutsåg stora skattehöjningar direkt orsakade av den sanslösa invandringspolitiken. Jag läste att den sanslösa invandringen givetvis lett till en stor brist på studentlägenheter. Hur många studenter som antagits till olika utbildningar på högskolor och universitet, men inte hittar någon bostad vet sannolikt ingen.
Men det är tydligen viktigare att ordna bostäder till alla lycksökande migranter än att ta hand om svenska ungdomar. Nix, det ska satsas på olika utbildningar och valideringar av utländska lycksökare i första läget. Nota bene; jag pratar inte om riktiga flyktingar som i detta land kallas kvotflyktingar. De utgör några tusen vilket ska jämföras med anstormningen av s.k. flyktingar som ”desperat” flytt genom hela Europa med det land som är naivast och har det bästa sociala systemet att erbjuda. Var tog Dublin-överenskommelsen vägen?
Med detta drag har alltså inte KD så mycket att frukta vid ett nyval, och nu har man alltså sopat mattan och öppnat för medlemmar och distrikt inom moderaterna, folkpartiet och centern att ifrågasätta varför man hoppat i sängen med socialister och grönsakskommunister(mp). De sistnämnda har dessutom ministerposter vilket gör saken direkt stötande för alla som röstade borgerligt.
Man är alltså livrädd för ett nyval av två anledningar: Den första är att man är rädd för att mista makten, detta är en klassiker och alla politiker gör vad de kan för att för det första komma till makten, när de väl har den kramas positionen och makten som en snuttefilt.
För det andra har vi SD-spöket. Alltså partiet som man smutskastat, gjort allt som står i ens makt att stoppa på alla upptänkliga sätt (inkluderande direkt olagliga) att stoppa. SD har växt i varenda opinionsundersökning, och man de senaste åren har bevisat att den förda migrationspolitikens frukter är smakat surare än en mogen citron. Hade man på ett tidigt stadium fattat detta hade man inte målat in sig i det hörn man desperat står i.
Men det är vi skattebetalare som tvingas betala för detta på olika sätt och vilka ska vi debitera miljardbeloppen samt problemen?
Jag vet i alla fall två som står i skamvrån: Erik Ullenhag och Fredrik Reinfeldt.
Nyval är högst välkommet. Det handlar just om demokrati. Visst det skapar kanske turbulens, men vem som anhängare av demokrati kan hävda att ett nyval inte vore det enda rätta? Har inte saker ändrats sedan valet?

Inga kommentarer: