onsdag 17 april 2019

EU - liberalernas guldkalv


Jag lyssnade på Nyamko Sabuni för några dagar sedan. En sak är helt klar – liberalerna har ingen egen politik. Man ämnar hoppa mellan alla möjliga konstellationer för att få vandra i maktens korridorer. Det är rent klassiskt och man har hoppat mellan olika konstellationer för att få makt.


Det är alltså så att den som röstar på liberalerna inte har en aning om vad man egentligen röstar på. Politikens amöbor som anpassar åsikter efter omgivning och kohandlar med alla. Efter ett valutslag hoppar de i säng, med vilken konstellation som helst. Man har varit stödparti för sossarna, man har samarbetat med borgerliga regeringar, man har bildat Alliansen och nu är man stödparti åt sossarna igen.

Men en klassisk sak för liberalerna är att man är EU-kramare till vilket pris som helst. Sverige betalar alltså ca 40 miljarder till EU årligen. Man får tillbaka ca 13 av dessa, viket gör att EU är en förlustaffär på 27 miljarder. Nu vill man alltså smälla på med att Sverige ska betala 15 miljarder till årligen för att engelsmännen ska lämna EU. Liberalerna svamlar om hur viktigt det är att vara med, påverka och samarbeta. Det är inte småbelopp på några hundra miljoner vi pratar om som var fallet med regeringens tilläggsbudget nyligen. EU har tydligen även dålig uppföljning på var pengar tar vägen och som vi alla vet är EU-parlamentariker grymt överbetalda.

Hur i h-vete kan detta få fortsätta? Hur kan man ha fräckheten att nu komma med att man vill ha 15 miljarder ytterligare?

Låt oss ta det lite logiskt; detta lands politiker har ansvaret för att landet ska fungera. Det gör det inte, och vidare har utvecklingen gått åt helt fel håll. Problemen i detta land är många och till stor del orsakade just av EU. Gränserna är vidöppna, det smugglas in vapen, narkotika och sprängämnen. Internationella stöldligor härjar i landet, EU-migranter (nysvenska för tiggare) sitter utanför varje livsmedelsafför och systembolag. Dublinöverenskommelsen gäller uppenbarligen inte då ”flyktingar” lyckas ta sig genom hela EU för att söka asyl i Sverige.

På nyheterna igår var svenska bönder rädda för att EU:s subventioner skulle minska. Det pratades om subventioner till jordbruket på totalt 7 miljarder som kanske kunde minska.  Men hallå! Vi betalar alltså netto 27 miljarder till EU, och man har fräckheten att vilja ha 15 miljarder till som en följd av Brexit.

Låt oss rent hypotetiskt filosofera om hur Sverige hade sett ut och fungerat utan EU. Hur många hundratals miljarder hade kunna spenderats på sjukvården, äldreomsorgen, skolorna, pensioner, försvaret och annat, i stället för att mata denna guldkalv med en intet sinande ström av skattepengar?

Allt i någon flummig liberal förhoppning om att det ”vi ska vara med och påverka” eller att guldkalven kommer ge oss pengarna tillbaka på olika sätt.


1 kommentar:

Anonym sa...

Visst är det ironiskt, betala mer för ett egentligen mindre EU.
Sverig skulle bli oerhört mkt mer välmående på flera plan genom att lämna/träda ur ondskan EU.
Onoff topic.
"THE THREE SEATS OF THE EUROPEAN PARLIAMENT
It seems absurd but it is so. The European Parliament has three offices: Strasbourg, Brussels and Luxembourg. According to the Court of Auditors, the costs of this geographical dispersion amount to 114 million euros a year (but the estimates are controversial: the Fox-Hafner report of 2013 estimated these costs to be between 156 and 204 million, or an amount equivalent to at around 10 of the Parliament's annual budget) and, according to the Fox-Häfner report, 78% of all Parliament staff missions take place to move between these three locations. Furthermore, the estimate of the environmental impact of this dispersion is between 11,000 and 19,000 tons of CO2 emissions" :källa https://www.ilblogdellestelle.it/2019/01/ipocrisie-europee-austerity-per-i-cittadini-privilegi-per-gli-eurocrati.html Samt https://youtu.be/qBT07ZdAn_8
Än om tidigare https://www.facebook.com/bjorn.olanders/posts/2427135980665528