lördag 6 april 2019

Sveriges Bagdad Bob


Jerzy Sarnecki är nog den värsta PK-tomte jag känner till (länk). Han försöker komplicera enkla saker och gömmer sig bakom sin titel. Denna dag ska han se lite ”casual” ut och kommer med lite blandade kommentarer om vad han rekommenderar för satsningar. Att behöva läsa svammel som detta anstår inte en professor.” – Att unga barn begår rån ger inga bra prognoser, även om inte alla går vidare till tyngre kriminalitet. Socioekonomiska faktorer och en uppväxt utan föräldrakontroll spelar in, men förklarar inte hela bilden, konstaterar Jerzy Sarnecki. – Det är inte alltid så att det går dåligt i skolan eller att man kommer från socialt utsatta områden, även om det är kraftigt överrepresenterat i statistiken”.
Näha, inte alla ”unga barn” går vidare till tyngre kriminalitet, grattis professor Sarnecki!


Socioekonomiska faktorer? Detta är en uttjatad klassiker baserat på att det är synd om alla som inte har ett saftigt bankkonto. Rent döljande av faktiska problem och att ett saftigt bankkonto inte finns legaliserar knappast kriminalitet. Kopplingar till invandring och ghetton är givetvis helt tabu, Sarnecki.

Föräldrakontroll? Vilken tonårsförälder har full kontroll på vad ens barn gör? Snacka om svammel.

”Socialt utsatta områden”? Det är alltså ghetton med gängkriminalitet de senaste regeringarna skapat i kombination med en helt sanslös migrationspolitik. Det är idag ghetton, inget annat på nysvenska.
För att slippa rånare ska man tänka på följande enligt Sarnecki: ” – Att inte utsätta barnen för risker och förse dem med dyra saker. Prata med ungarna om de risker som finns, säger Jerzy Sarnecki.”

Genialt, eler hur? Om du blir rånad får du skylla dig själv eftersom du hade något rånarna ville ha är logiken. Har du en Rolex eller en Patek Phillippe är det ditt eget fel om du blir rånad.



Sarnecki är alltså Sveriges Bagdad Bob. Naiv propaganda personifierad bakom en titel slickandes PK-politikerna gissa var.

Jaha, kopplingarna mellan brottslighet och utländsk härkomst kanske kommer 2021 från Brå. Kommentarer på det prof. Sarnecki?

Inga kommentarer: