torsdag 25 april 2019

Hur naiv och dum får man vara?


Nu har vi Sri Lanka. Jag vet inte när det började, kanske Lockerbie. Definitivt 11:e september.
Hur många oskyldiga har under mellanvarande år mördats av terrorister? Det är kanske en irrelevant fråga man inte får ställa då vi har religionsfrihet?



Men det hela är förbannat enkelt; vad är den röda tråden mellan IS, Boko Haram, al-Qaida, al-Jabaab, och alla andra terrorgrupper?



Vi har ett muslimskt land Saudi, som just avrättade 37 personer genom halshuggning. Huvudet från  en av de avrättade sattes tydligen på en påle för att avskräcka. 



Men vad är den röda tråden och hur svårt ska det vara att fatta? Islam är ingen fredig religion och den hör inte hemma i något modernt västerland. Koranen påbjuder mord av alla otrogna, har idiotiska krav på en massa saker som kvinnors klädsel, mat, slaktmetod, böneutrop, moskéer, avvikande sexualitet, sharia och segregation. Bara för att nämna några. I koranen uppmanas muslimer döda så många otrogna de kan, omkommer de själva kommer de till himlen.
Islam är ingen fredlig religion, det är bara att fatta. Själva fundamenten baserar sig på en skrift från 600-talet vilket säger en del om logiken i att tro på det som står i den ska gälla i ett modernt västerland 2019. 



Den röda tråden är alltså islam. Hur kan någon vara naiv och dum nog att tro att denna s.k. religion fungerar i ett modernt västerländskt samhälle?
Visst, vill någon vara muslim och be i all tysthet hemma må det vara, men där drar jag gränsen.

2 kommentarer:

Tritonen sa...

Alla muslimer är inte terrorister, men (nästan) alla terrorister är muslimer..

Ulmerkotten sa...

Men problemställningen är en linjär funktion. Om man på en axeln sätter islam och på andra axeln dumheter/terrorism, har vi en direkt linjär funktion. Ju mer islam ju mer problem och terrorism.
Lägger vi sedan till antalet muslimer får vi en exponentiell kurva.
Tyvärr har politikerna inte fattat ens denna grundläggande princip.