söndag 27 juni 2010

Det lilla föregångslandet

Det finns tillfällen man läser något och bara blir förbannad. De rödgrönas EU-politik är just ett sådant dokument som man undrar hur man kan komma fram med. Det är så verklighetsfrämmande och till skada för Sverige som land att man undrar vad de röker för saker på partihögkvarteren.

Om vi börjar med bakgrunden; Sverige har byggt stora betongghetton runt de flesta större städer, och där har man hyst in alla som under årtionden velat komma till detta land. Då pratar vi inte om flyktingar, utan allsköns människor som kommit hit av krassa ekonomiska anledningar. För att skapa sig ett bättre liv, och alltför ofta på skattebetalarnas bekostnad. Javisst har vi haft arbetskraftsinvandring, men den ersattes under 60-70-talet av ren ekonomisk invandring av ”humanitära skäl”. På den resan är det, och det är väl knappast någon människa som på allvar kan hävda att det idag rör sig om arbetskraftsinvandring eller flyktingar. Smugglarligor tjänar storkovan på att smuggla hit ekonomiska emigranter, och man har hittat luckor i svensk lagstiftning som gör det möjligt att på olika sätt få uppehållstillstånd i Sverige. Typexempel är de s.k. ensamkommande flyktingbarnen, som jag skrivit om tidigare.

Man har alltså från alla politiska partier tillåtit detta, mer eller mindre, och genom att tillåta att de som kommit hit, att bosätta sig i miljonprojektområden, bland landsmän och likar, har man även förhindrat integration i det svenska samhället. I desperation funderar man nu på hur man ska bryta allt ”utanförskap” och vilka extra och speciella insatser man måste vidta för att bryta utvecklingen.
Notan för denna politik ser vi idag; vi har organiserad kriminalitet i form av Black Cobra, stenkastning mot ordningsmakten och utryckningsfordon, uppbrända bilar, skolor och annat, överrepresentation bland invandrare när det gäller brottslighet, ren rasism vad gäller ej passande befolkningsgrupper i dessa områden, samt kopplingar till terrorgrupper i Asien och Afrika. Det behövs inte mycket kunskaper i matematik för att se vartåt de lutar om inget görs snarast.

Så man hade ju en förhoppning att politikerna lärt sig av begångna misstag, men så är tydligen inte fallet, och man kan läsa följande i de rödgrönas EU-politik: ”…Sverige ska tydligt motverka en restriktiv utveckling av den gemensamma flyktingpolitiken inom EU. En rödgrön regering ska vara en tydlig röst i det europeiska samarbetet på migrationsområdet och aktivt verka för att stärka rättssäkerheten, försvara humaniteten, bidra till att solidariteten med människor utanför EU ökar, samtidigt som Sverige ska vara ett föregångsland i frågan om att respektera asylrätten och humaniteten.”

Vi ser alltså politiker som inte vill se begångna misstag, ej heller vill de göra något åt saken, mer än att plöja ner en massa pengar på trevlighetsåtgärder i problemområden. I denna naivitet med flumförtecken som är helt skild från verkligheten, vill man alltså försöka påverka de andra länderna att gå in på samma idiotiska spår.

Nu är det dock så att Sverige är ett litet pluttland inom EU, och de flesta länderna har redan genomskådat de ekonomiska lycksökarna från tredje världen och människosmugglingen. De har som en följd av detta stängt sina gränser och tar bara emot riktiga flyktingar, vilket rör sig om någon procent av invandrarna.

Men lilla Sverige ska alltså agera föregångsland? Javisst, det har vi redan gjort och de andra EU-länderna är tacksamma för att de kan använda den svenska immigrationspolitiken som varnande exempel och inte begå samma misstag.

4 kommentarer:

Prytz sa...

Vad har du för refrens på ditt uttalande om att invandrare är överrepresenterade inom brottstatistiken?
Det är intressanta åsikter du har.. men mest en massa gnäll på hur fel alla gör, vore skoj med en lösning på de sk problemen. Och att hävda att de flesta länderna i Europa stängt sina gränser för invandring är bara pundigt...Många länder tar, tvärtemot, emot långt många fler invandrare än vad Sverige gör.

Ulmerkotten sa...

@ Prytz

Den nyaste statistiken på detta är några år eftersom BRÅ tydligen bara gör denna statistik vart 5:e år: http://www.bra.se/extra/measurepoint/?module_instance=4&name=1brottslsveutland.pdf&url=/dynamaster/file_archive/051214/e7dae113eb493479665ffe649e0edf57/1brottslsveutland.pdf
Se tabell 11 på sidan 41 t.ex.

Javisst kan det finnas länder som tar emot fler, har dock inte kollat. Men finns det något land som har tagit, och tar emot fler per invånare?

Eller kanske man ska räkna som Jan Björklund som yrrade till stående ovationer "Sverige är ett så stort land att vi har plats för invandringen."

Ulmerkotten sa...

Förresten i samma rapport kan du i tabell 12 se att överrepresentationen för "Våldtäkt/våldtäktsförsök" för utrikes födda är 5.0, alltså 5 gånger vanligare.

Lösning? Jäpp, stäng gränserna (med få undantag), tills dess vi löst de problem invandringen de senaste årtiondena ställt till med.

Oskar sa...

"Javisst kan det finnas länder som tar emot fler, har dock inte kollat. Men finns det något land som har tagit, och tar emot fler per invånare?"

Nej, du har inte kollat eftersom du har varit fullt upptagen med att sitta i ett hörn och gnälla och hitta på saker.
Tur då att det finns andra som kan kolla åt dig:
http://www.nationmaster.com/graph/imm_for_pop_inf_percap-foreign-population-inflow-per-capita

Vi bryr oss inte om Schweiz, österrike, Luxemburg, Tyskland, Belgien, Norge, Irland, Holland, Storbritannien och Italen, va?
För då får du ju rätt... Grattis!