måndag 28 september 2015

En piss i Mississippi

Det här en artikel i SvD som ska verka vederhäftig. Man börjar på klassiskt PK-sätt med att den värsta flyktingkrisen sedan andra världskriget råder. Så är säkert fallet, och det är illa, siffran 60 miljoner flyktingar i världen har nämnts.

Det första vi måste göra är att sätta saker i sitt rätta perspektiv. Kanske är det så att Sverige kan ta emot 150.000 ”flyktingar” årligen enligt sjuklövern. Bakgrunden är att vi har hög arbetslöshet, stor bostadsbrist, redan en massa problem med utanförskap, krav på särbehandlingar och kriminalitet. Ovanpå detta de rumänska tiggarna som på nysvenska heter EU-migranter, och bygger kåkstäder, skitar ner och finns i vartenda hörn i våra städer.

Men åter till problemställningen. Detta är en bild som illustrerar skillnaden mellan 60 miljoner och 150.000.Vi ska alltså öppna upp våra gränser för de lyckliga få som lyckas smuggla sig hit emedan resten leder nöd i konflikters närområden. Detta är inget annat än rent självbedrägeri. Bara för att an inte ser barnen som svälter ihjäl betyder det inte att det inte finns. Det gör de. Men visst, det känns bättre att betala ett stort belopp (skattepengar) för att se till att ”flyktingar” som lyckats smuggla sig hit, och den lyckliga familjeåterföreningen i myssoffan med barn och kramdjur. Jag har inte sett en tidning på nätet det senaste året som inte har berättat billiga ”success stories” med leende barn och föräldrar.

Men för att återvända till artikeln. Jag finner inte ett enda ord om Dublin-överenskommelsen. Märkligt…

Vad jag menar är att en flykting ska söka asyl i det första land inom EU, denne kommer till. Alltså, hur kommer det sig att det kommer flyktingar från t.ex. Danmark till Sverige? Det var ett bra tag sedan Danmark var i krig, 70 år eller så och ”flyktingarna” är knappast danskar. Enligt Dublin-överenskommelsen är det inte möjligt att flyktingar kommer från Danmark, och vi kan köra tillbaka dem över bron omedelbums. Om danskarna har tagit emot dem är det i sin tur deras problem.

Visst resulterar hela problematiken i att de som söker sig hit och till andra EU-länder fastnar vid EU-gränser, eller drunknar på medelhavet men det är egentligen den fruktansvärt naiva migrationspolitiken som är direkt orsakande. För några dagar hade jag en bild på den leende Thasin Abbás med barn givetvis från Syrien som yttrade ”Det var Sverige som var målet, för alla, det var paradiset.”

Så ta ånyo en titt på tårtan ovan, och tänk på alla de i röda cirkeln som svälter, fryser ihjäl, inte får medicin eller inte har pengar att betala flyktingsmugglarna för falska pass, identitetshandlingar och aldrig kommer till paradiset Sverige. Man kanske ska säga; grattis hr. Abbás dock.

Inga kommentarer: