lördag 26 september 2015

Stäng gränserna

Jag lyssnade med ett halvt öra på riksdagens migrationsdebatt. Sjuklöverns politiker är som att höra samma låt hundratals gånger. Floskler om välkomnande, integration, möjligheter, utbildning, arbete, framtid, möjligheter, instegsjobb och hur många uttjatade ordbajserier som helst. En timme och 45 minuter utan en enda lösning. SD:s förslag är en bit på vägen men vi måste gå till grundproblemen.
För det första måste man ha klart för sig att det inte är flyktingar som kommer till Sverige. Det är personer som är ute efter en bättre levnadsstandard. Ok, jag tjatar, men det finns ingen som helst möjlighet att någon kan fly till Sverige. Flyktingar finns i konflikters närområden, de låter sig inte smugglas hundratals mil. Vi pratar alltså om personer som har vissa länder som mål för sin migration, och de länder som erbjuder mest och har den mest naiva inställningen blir givetvis de länder man söker sig till och just Sverige är sannolikt just det land som är mest attraktivt för dessa ekonomiska migranter. Inte konstigt alls. Givetvis är det även så att det kommer in flyktingsmugglare i bilden. Genom svenska politikers naiva inställning och kanske tro att man hjälper flyktingar, är man alltså vållande både till de allt ökande strömmarna av ekonomiska lycksökare samt till det enkla faktum att det finns flyktingsmugglare. Om inte Sverige och andra länder inom EU haft så naiv inställning till det vi nu ser, hade vi kunnat hjälpa riktiga flyktingar som lider verklig nöd, och det hade inte varit några katastrofer på medelhavet, inga barn som flyter iland, inga enorma inflöden av migranter och det hade inte varit några taggtrådsstängsel eller incidenter vid Ungerns gränser.
Men politikerna kan ju inte inse att de har fel eller har fört en felaktig politik, och som en ren konsekvens menar man att andra länder ska ”ta sitt ansvar”. Den mer korrekta analysen är att sjuklöverns politiker just ska ta sitt ansvar för de problem de har orsakat, och nu ska även kommunerna ”ta sitt ansvar”, för de problem rikspolitikerna orsakat. Svenska grundlagens första paragraf om att kommunerna har självstyre gäller snart inte längre, så varför finns kommunalval?

Ursäkta, men jag blir ganska kräknödig av att tvingas betala skattepengar till ekonomiska lycksökare samtidigt som människor svälter ihjäl i flyktingläger. Men vad som händer i flyktingläger och hur många som lider nöd där är väl förbjudet att visa i svenska media. Det ska vara ”success stories” med lyckliga familjer som sitter i stora myssoffan efter att ha lyckats smuggla sig till paradiset Sverige.

Men låt mig ge en lösning på hela problemet. Det första är att direkt stänga alla gränser för alla som kommer hit och vill söka asyl. De har uppenbarligen kommit direkt från ett annat EU-land och då kan de söka asyl där, helt enligt Dublinöverenskommelsen som gäller. Dessutom har vi kostnader och problem så det räcker med facit från de senaste årens migrationspolitik. Ovanpå detta en stor arbetslöshet och bostadsbrist, och ett mycket högt skattetryck, snart världens högsta.
Nästa steg är att man inventerar hur många flyktingar de svenska kommunerna vill ta emot nästa år. Det är en enkel fråga till varje kommun som enligt grundlagen har självstyre. Därefter tar man emot riktiga flyktingar baserat på vad kommunerna svarat nästa år, men då ska det vara riktiga flyktingar de som idag marginaliserats och heter kvotflyktingar, inte människor som lyckats smuggla sig över dussintalet gränser, från en annan världsdel, och betalat människosmugglare för sin resa. De pengar som idag spenderas på de ekonomiska migranterna, och vi pratar om många miljarder. Dessa pengar kan spenderas till att hjälpa riktiga flyktingar som lider nöd just i flyktingläger. Det är just vad humanitär flyktinghjälp handlar om inte svammel om integreringar, instegsjobb, SFI, eller enorma skattebelopp till företag som ordnar boenden till de ekonomiska lycksökarna som idag väller in från alla håll.
Så ställ dig nu frågan, är detta på något sätt rasistiskt? Eller kanske inhumant? Hela sjuklövern anser att så är fallen. Jag anser att vi ska spendera hjälp på olika sätt till riktiga flyktingar och hjälpa de som bäst behöver hjälp, inte de som valt att smuggla sig hit.

Inga kommentarer: