torsdag 8 december 2016

Jag vill åxå!


Jasså, Centerpartiet vill satsa ytterligare 11 miljarder på försvaret. Visst är det så att man ”vill”. Vem vill inte det? Men det finns inte en susning att dessa pengar finns, men man kan ju alltid önska att man hade dem. Nu i juletider är det ju läge att komma med en önskelista, men tyvärr den är inte trovärdig. Centerpartiet var en del av regeringen intill den senaste mandatperioden och var med på alla nedskärningar av försvaret till det anorektiska skelett det är idag. Att komma och snacka om att vi ska gå med i NATO är givetvis även det rent larv och bara ett politiskt spel för galleriet för att få igång en diskussion.

Sedan kan man inte hålla sig ifrån att fundera lite på vad detta har för värde framgent. Vi har alltså Alliansen som består av fyra partier. Centerpartiet är ett ganska litet parti och har jobbat sig över 4 %-gränsen för tillfället. Vad de kommer med för utfästelser och önskningar i detta läge kan man betrakta som ett rent skämt. Hade de fört en egen politik och inte varit en del av Alliansen, hade det varit ett löfte för att få regeringsmakten, men så är det givetvis inte. Det är bara så att Centerpartiet vill satsa på försvaret, vilket är så långt från verkligheten man kan komma. Detta i synnerhet som just de har varit förespråkare för invandringspolitiken. Vad denna kostar och kommer att kosta samhället vet ingen, eller jag håller för sannolikare att siffrorna är hemliga.

Så visst kan Annie Lööf svamla om vad hon ”vill”. Det kan jag åxå – jag vill ha en lyxvilla i Italien, 50 miljoner på banken, en Königsegg och en hel del andra prylar….

Inga kommentarer: