torsdag 22 december 2016

Medias kräftgång

Media i Sverige har uppenbara problem. De gamla propagandaknepen fungerar inte längre. Det går inte längre att köra med lyckliga återföreningar i myssoffan av s.k. flyktingar och deras familjer. Ej heller går det att försöka slå i medborgarna att det är lite ”integrationsproblem” i alla berikarområden med bilbränder, stenkastning och gängkriminalitet. Samma sak är det med den skenande sexualbrottsligheten (länk). Den sista tråden politikerna kör med, är att vi står inför ”utmaningar” avseende att få alla som kommit till detta land i arbete. Vi har hört om snabbspår, enkla jobb, praktikjobb och mycket annat – inget har fungerat men kostat enorma belopp.

Förslagen från sjuklöverns partier har den senaste tiden duggat tätt, och alla lika misslyckade. Vidare har de varit rena kopior av det SD föreslagit, men röstats ner, men som nu föreslås som absolut nödvändiga. Men att erkänna att man haft fel går givetvis inte.
Mot bakgrunden av alla attacker av militanta islamister i västvärlden, blir det sedan rent patetiskt att läsa att den nya chefen för ”våldsbejakande extremism”, blandar in ”vit makt”-rörelser i debatten (
länk). Jag kan inte undgå att fråga mig hur många människor (inkluderande oskyldiga), de mördat de senaste åren? Det talet ska jämföras med antalet personer som mördats av IS, andra militanta islamistiska rörelser som Boko Haram, al Shabaab, al-Qaida, samt alla oskyldiga som mist livet i alla terrorattacker.


Men nu är SD det tredje största partiet i Riksdagen. Uppenbart är även att partiet gått kraftigt framåt sedan valet. Man kan då tycka att det är en aning anmärkningsvärt att när man rapporterar en väljarundersökning, inte ens bekymrar sig om att rapportera väljarstödet för SD
(länk).


Ett annat fenomen är att det spretar mellan de olika undersökningarna. Alla hävdar givetvis att de är vederhäftiga och har en viss liten felmarginal. Här är två exempel: Novus hävdar alltså på denna väljarbarometer (
länk), att SD har stöd av 17.9% av väljarna. Samtidigt kommer Yougov och menar att SD har stöd av 24.2% (länk). Allt är givetvis ”statistiskt säkerställt”, men skillnaden är 6.3%.



Man hamnar alltså i någon form av relevansfrågeställning avseende dessa undersökningar som vill hävda att alla är vederhäftiga. Man frågar sig helt enkelt om de ofta inte är rena beställningsarbeten. I synnerhet mot bakgrunden av att media underlåter att rapportera siffrorna för SD, utan beskriver det som en kamp emellan blocken. Personligen tror jag blockpolitiken är död; decemberöverenskommelsen, miljömuppar i regeringen och den amöbapolitik som förs talar sitt tydliga språk.


Inga kommentarer: