fredag 2 december 2016

Hur man mörkar våldtäkter

Jag vet inte hur många friande domar det har varit de senaste åren för våldtäkter. För några år sedan låg vi god tvåa i världsstatistiken i våldtäkter per capita, och sedan dess betvivlas att vi inte har nått förstaplatsen. Men konststycket är givetvis att dölja verkligheten, dels genom att polisen lägger fall på hög men även genom att domstolarna friar och i nödfall dömer ut rent larviga straff. Nu har vi även en sexualbrottsutredning som vill avskaffa begreppet våldtäkt, som för vare normalfuntad svensk är solklart.

Förtroendet för polisen dalar och i synnerhet rikspolischefen, men sannolikt för hela rättsväsendet. Jag brukade säga att svensk moral och etik är, vad som är nedskrivet i lagboken och SFS. Det kan jag inte säga längre. Rättsväsendet har blivit skilt från vad medborgarna anser vara svensk etik och moral. Man behöver inte vara stjärntydare för att fatta att det kommit direkta order till polisen att nedprioritera samt domstolarna att hellre fria än fälla. I direkta nödfall kan dock domstolarna döma ut skrattretande låga straff samt skadestånd som aldrig betalas ut som regel.

Problemställningen har givetvis i sin tur lett till ett enormt mörkertal, där åklagarna vet att det inte är mödan värt att ens försöka få en klockren våldtäkt till fällande dom.
För mig som svensk är det rent ofattbart att förgripa sig på en kvinna med en våldtäkt, och jag klassar våldtäkt som ett allvarligt brott som ska bestraffas hårt. Till saken hör givetvis att man de senaste åren släppt in massor med yngre män med en rutten kvinnosyn från andra kulturer, och ett nytt begrepp har tyvärr sett dagens lus; gruppvåldtäkt.

Så hur har det gått med fallet på Gotland? Ett gäng flyktingar förgrep sig på en handikappad kvinna och i min bok skulle alla inblandade blivit hårt straffade och sedan utvisade. Nähä, inget åtal ens.
Eller hur var det med gruppvåldtäkterna på Finlandfärjorna? Nähä, inte där heller. Kanske gruppvåldtäkten i Fåfängan i Stockholm? Nähä, igen…lite samhällstjänst fick räcka för någon av våldtäktsmännen om jag minns rätt.
Sedan finns det ju några fall där gärningsmannen inte fattade svenska och ”trodde” att kvinnorna vill ha samlag. Genialt eller hur? Hellre fria än fälla.
Nu har vi kvinnan i Hörby, vars våldtäkt man bara helt sonika lagt på hyllan (
länk). Är det viktigare för polisen att kolla rattonykterhet, och hastighetsgränser än att utreda våldtäkter? Uppenbarligen är det så, vilket dock inte är den enskilda polisens fel utan polisledningens och politikernas.
Men ånyo har vi ett rent horribelt domslut; våldtäktsoffret sov inte men var paralyserad av skräck. Alltså fattade gärningsmannen inte att kvinnan inte ville ha sex, och åtalet ogillas (
länk).

Vi pratar alltså om ren rättsröta där gemene mans uppfattning om grova våldsbrott, vilket alltså avser våldtäkter, står i direkt motsats till hur rättssystemet agerar och fungerar. Normalfallet är att om en viss brottslighet tilltar, ökar man straffsatserna i rent avskräckande syfte. Men nu vill man alltså för det första avskaffa begreppet våldtäkt rent generellt, och vidare finns ingen som helst statistik som gör kopplingar mellan personer med utländsk bakgrund och brott längre (tack för att ni mörkar hela problemet BRÅ!). Och ursäkta, men har inte de som sitter i svenska domstolar några som helst moraliska aspekter på det som hänt och händer? Hur kan man sitta i en domstol och sedan, med ljus och lykta lyckas hitta ett kryphål i lagen, för att sedan komma med några larviga svepskäl till en friande dom?
Det räcker nu svenska PK-politiker. Sluta mörka problematiken. Det är uppenbart att det är på Era order domstolarna och polisen agerar som de gör. En ren skam för Sverige som land och ett direkt hot mot svensk demokrati och ej förenligt med en normalfuntad svensk rättsuppfattning.

2 kommentarer:

Conny Lundberg sa...

Bra och nödvändig beskrivning av det svenska förfallet!
Tack!
Conny

Ulmerkotten sa...

Tack! För 10 år sedan publicerade BRÅ en överrepresentation när det gällde sexualbrott och personer med utländsk härkomst på 400%. Idag finns ingen statistik att tillgå, och inga varningsklockor ringer. Begreppet våldtäkt som alla vet vad det är ska tas bort. Visst faen är det märkligt?