söndag 4 december 2016

Jägarförband med gummikulor

Det var ju ”desinformation” att utländska medier rapporterade om kriminalitet och segregation i de s.k. utanförskapsområden som finns. Man utmålade en svart bild över att det finns gängkriminalitet och områden där ren laglöshet råder.

Nu bedriver även alla större tidningar i detta land just desinformation, då de rapporterar om att två personer skjutits ihjäl i Rinkeby. Vi pratar uppenbarligen om en ren uppgörelse mellan kriminella gäng där automatvapen har använts (
länk).

Media nödgas dock att på vanligt PK-manér bara rapportera det inträffade. Det finns ingen som helst analys eller krav på åtgärder. Notabelt är även att man även hade en incident denna dag med någon form av knivbråk där tre personer blev skadade i samma område (
länk). Hur många bilar som eldats upp har inte längre något nyhetsvärde, men det tillhör vardagen i dessa områden. Givetvis var det även så att poliserna som visade sig i detta område, både vid knivdramat och gängmordet, blev utsatta för stenkastning.

Men var är kraven på åtgärder mot denna typ av kriminalitet? Media har blivit någon form av navelskådare som roar sig mest med att skriva om olika uttalanden politiker gör och analysera dessa. Vi pratar alltså om ren gängkriminalitet med uppgörelser med automatvapen. Löfvén et al kanske tror att man behöver bättre SFI eller det behövs fler ungdomsgårdar i dessa områden som en lösning. Några krav på åtgärder mot allvarliga problem i samhället lyser med sin absoluta frånvaro både från politiker och media.
Eller kanske är det så att det är det nya folkhemmet? I vissa områden gäller inte lagen, kriminella gäng härskar och detta är berikande.

I DN (
länk) kan man läsa att man är så desperata i Malmö att man tydligen försöker medla mellan de kriminella gängen. Polisens nya funktion alltså, bekostad med skattepengar. Ygeman uttalar sig lite småmjäkigt i denna artikel och några kraftåtgärder mot gängkriminaliteten är inte att vänta.
Vad sägs om att skicka in jägarförband med gummikulor i dessa områden, de nya, svenska folkhemmen?

Inga kommentarer: