onsdag 9 augusti 2017

Avskaffa Allmänna arvsfonden


Det är alltså 6-700 miljoner som Allmänna arvsfonden har att spendera varje år. (länk)
Man har massor med projekt man öser pengar över, och på denna länk är de man öst pengar över 2016.
Man kan givetvis nagelfara den lista man presenterar och ifrågasätta relevansen samt beloppen. Jag skulle inte ha något som helst problem med detta. Men vad jag reagerar emot är att det finns svenskar som är hemlösa och att i stort sett alla våldsoffer må inte göra sig besvär att få ut av domstolarna utdömt skadestånd.
Ett typexempel är våldtäkter där gärningsmännen som regel inte har ett öre, och den drabbade kvinnan kan gå hem utan ett öre. Om kvinnan vill ha pengar blir hon hänvisad till Brottsoffermyndigheten som har som regel att skriva ner skadeståndet efter eget tycke, d.v.s. om kvinnan ids tjafsa med dem i åtskilliga månader. Problemet leder givetvis till att alla inser att det inte är mödan värt att ens anmäla våldtäkter längre – alla jurister vet vad som gäller och är praxis, med prejudikat som ”jag fattade inte svenska”, eller ”hon var så kåt att hon inte visste vad hon sa.”.
Annars kan man vid gruppvåldtäkter alltid skylla på varandra, ha olika historier för att undgå straff, men skadestånd är för brottsoffren bara att glömma, och fällandeprocenten är snart lägre än procenten jungfrur på BB. Gruppvåldtäkten av den handikappade kvinnan på Gotland, eller de på finlandsbåtarna är bara några exempel.
Mitt förslag är mycket enkelt då det är uppenbart att Allmänna arvsfonden strör pengar omkring sig på olika flumprojekt; de pengar de spenderar ska i stället, primärt gå till att betala ut de skadestånd domstolarna utdömt i de fall gärningsmännen inte kan betala. Som det fungerar idag undermineras hela rättsväsendet, med ett enormt mörkertal som bara kommer växa. I den mån det blir pengar över kan dessa pengar gå till hemlösa svenskar eller fattigpensionärer.

Det är helt enkelt rent vansinnigt att det ska sitta tjänstemän som sitter och fördelar 6-700 miljoner på olika flumprojekt efter godtycke samtidigt som svenskar tvingar tigga och sova på gatan eller de som byggt upp detta land tvingas leva på allmosor från staten under stipulerad fattigdomsgräns. Vidare leder det till givetvis till att hela rättsväsendet undermineras.

Inga kommentarer: