torsdag 10 augusti 2017

Straffa och utvisa

Man kan läsa att Lisa Holms mördare kommer från Litauen, och skulle först utvisas och avtjäna straffet i detta land. Sedan är det tydligen så att EU kommit på att man i Litauen har omänskliga fängelseförhållanden. Nu ändrar sig tydligen mördaren och vill avtjäna straffet i detta land, och cirkusen är i full gång. På FB kräver flertalet att han antingen ska avrättas eller deporteras till Litauen för att straffas där, d.v.s. avtjäna sitt fängelsestraff.

Vi har alltså hamnat i en rätt klurig situation när det gäller hela rättssystemet. Vi är en del av EU, med i princip öppna gränser; importerad kriminalitet som reser runt, asfaltläggare, och marockanska gatubarn med mera, afghanska män som är "barn" och sitter på medborgarplatsen och demonstrerar. Inte för att nämna eller avhandla alla ghettoområden man skapat i förorterna.
Så det finns alltså personer som begår brott i Sverige och kan (eller vill) välja om de vill avtjäna straffet här eller i det landet de har medborgarskap i.

Saken är förbaskat enkel; i detta land gäller svensk strafflagstiftning. Begår man ett brott inom detta lands gränser ska man åxå dömas och straffas här. Är man sedan utländsk medborgare är man efter avtjänat straff inte längre välkommen i detta land. Har skadestånd utdömts ska detta betalas ut av den dömde – inte med skattepengar eller genom Brottsoffermyndigheten (som skriver ner skadestånd enligt sin egen praxis).

Har man begått brott i annat land ska man förpassas till detta land för att dömas enligt den lagstiftning som där gäller. Vi har t.ex. massa IS-idioter som man mjäkar med, dessa borde givetvis förpassas till Syrien där de begått sina brott för att straffas där. Vi har på intet sätt rätt att ifrågasätta andra länders strafflagstiftningar, och givetvis är det så att en person ska straffas i det land brottet har begåtts. Det är i det specifika landet som straffsatserna gäller och ska användas inte i andra länder.

Lisa Holms mördare har begått brottet här, är utländsk medborgare. Han ska straffas här sedan utvisas på livstid från detta land. Han och inga andra brottslingar av denna typ ska varken ha någon straffrabatt (d.v.s. att de släpps ut efter 2/3-delar av avtjänat straff), vidare ska han betala det skadestånd han ådömts, i rena pengar och efter att ha arbetat in summan.

Direkt relaterade problem är givetvis att skadestånd inte betalas ut, straffen i detta land är rent löjeväckande, ett rättssystem som är ett skämt och att polisen är i upplösning. Men det får vi ta någon annan gång.

Inga kommentarer: