torsdag 24 augusti 2017

Dan Eliassons prioriteringar


Polisens hastighetskontroller och alkokontroller är till för att ”rädda liv”. Enligt Transport-styrelsen dödades 263 personer i trafiken 2016.
Enligt KI begick 1.554 personer självmord 2015. Vi har alltså redan där en faktor på i det närmaste 6. Alltså 500 % vanligare med självmord. Man spikar upp plåtpoliser på de mest vansinniga ställen d.v.s. raka landsvägar, där ingen bor och med viltstängsel under samma paroll, att ”rädda liv”. Snart finns det 1.750 kameror i landet och till en kostnad per styck av 500.000 kr.
2005 rapporterade DN att runt 3000 personer dör inom sjukvården p.g.a. felaktig behandlig. Hur många det är idag som dör i sjukvårdsköer eller av felaktig behandling vet jag inte men siffran lär knappast vara lägre idag (länk). Men bara för att jämföra mot ”trafikdöda”, en faktor på 11.4 eller 1.040% procent.

Trafikverket spenderar alltså stora pengar på att spika upp plåtpoliser, till en kostnad av ca 500.000 kr/st., och poliserna beordras åka ut i buskarna för att mäta att ingen åker mer än den skyltade hastigheten, kolla att alla har bilbälten och mönsterdjup på däcken. Det hela ter sig rent löjeväckande om det handlade om att ”rädda liv”.

Men polisen i Sydsverige blir inget mer än ett skämt när man har haffat en person som skulle ha utvisats i första läget, men som sedan befann sig i landet och man lyckades få fast personen i fråga i en poliskontroll (
länk).

Hallå polisen! Det sitter massor med personer på Medborgarplatsen i Stockholm som skulle ha utvisats. Ni rör inte ett finger. De har inget tillstånd att demonstrera nattetid, och ska alltså avvisas från Medborgarplatsen nattetid. Ingen vet hur många av dessa s.k. demonstranter som ens har rätt att vistas i landet.
Vi har Marockanska ”gatubarn”, som är narkotikaberoende och härjar i Stockholm. Personer som inte har rätt att vistas i landet, s.k. ”papperslösa”. Massor med våldtäkter som läggs ner i brist på resurser. Alla vet idag att bostadsinbrott eller stölder inte är mödan värt att ens rapportera. Gängkriminalitet, och stora brister på resurser inom poliskåren.

Ärligt talat; hur i h-vete kan man då ge sig ut på gatorna och jaga Svensson för att köra några ynka km/h mer än vad det står på skyltarna? Förklara detta Eliasson!

Inga kommentarer: