söndag 15 oktober 2017

Ännu nyare moderaterna. eller Jättenya moderaterna


Först var det moderaterna som bedrev en ganska hyfsad politik när det gällde migration. Sedan kom ”nya moderaterna” med Reinfeldt och miljömupparna som vapendragare, och öppnade upp gränserna för helt sanslös invandring. Med samma vapendragare kamperar nu socialdemokraterna, och vansinnet har fortsatt.
Notabelt är att under denna och tidigare regering har alla emotsatts sig alla förslag SD har kommit med när det gäller migrationsfrågor, lögnerna, döljande av problem, kostnader, kriminalitet och mycket annat har sopats under mattan ofta med påhittade nysvenska. Den senaste tiden har dock Hanif Bali (m) tillåtits komma med lite ifrågasättanden av migrationspolitiken, vilket man kan beteckna som probing.
Nu heter alltså den nye partiledaren Ulf Kristersson för de nya moderaterna, och Hanif Bali verkar ha släppts in i finrummen, och man har gradvis enbart kopierat en massa motioner som SD har lagt de senaste mandatperioderna, men som man alltså röstat ner.
Men att tillstå att Reinfeldts politik var vansinnig, fel och har skadat Sverige tillstår man givetvis inte. I stället kommer man massa förslag på M-stämman (länk) som inte är annat än vad SD tidigare föreslagit.

Nu har jag tre frågeställningar: För det första, varför röstade man inte med SD:s motioner när de förelåg Riksdagen? Varför kommer man nu med motioner som i praktiken är inget annat än direkta kopior av SD:s motioner de senaste regeringsperioderna?
För det andra; hur trovärdigt är det med ett parti som förde en restriktiv invandringspolitik, sedanöppnade upp gränserna totalt (med katastrofala följder), och nu vill stänga dem igen? Folkpartiet är ju historiskt det parti som ändrar kappan efter vinden, nu kan vi införliva moderaterna i deras kappvändarpolitik. Det hela är sannolikt baserat på att man ser dalande opinionssiffror, konsulter, och att väljarna fattat läget och går till SD. Så man vänder kappan efter vinden men har ingen egen trovärdig politik för hur landet ska styras. Man kan inte låta bli att undra vilken politik de kommer att driva efter nästa val och hur kortsiktig den kommer vara.
För det tredje; Är det inte dags att byta partinamn till ”De ännu nyare moderaterna”, ”Jättenya moderaterna”, ”kappvändarna”, ”Kameleonterna”, eller ”Amöborna”?

Missa inte ”Beslut som M-stämman fattat” i länken. Ställ dig frågan om hur många av dessa förslag som man kan hitta i SD:s motioner de senaste åren. Om det var val idag, är det läge att rösta på ett parti som uppenbarligen ändrar åsikter snabbare än årstiderna skiftar. Eller röstar du på originalet?

Inga kommentarer: