tisdag 10 oktober 2017

Lidingö

Enligt lagen upphör alltså alla ersättningar från migrationsverket efter två år, och därefter faller hela kostnaden för flyktingar på kommunerna. Saken är bara den att tro att personer som kommer hit som flyktingar ska komma i förvärvsarbete, hitta bostad inom två år är givetvis helt vansinnigt och bara en påhittad siffra. För många av de flyktinggrupper som kommit de senaste åren är drygt 10 år en mer realistisk tidsram.
Om jag förstår saken rätt är det så att den lag man stiftade tvingade kommuner efter migrationsverkets behov, vilket sannolikt tvingade Lidingö att ta emot ca 400 s.k. flyktingar. Men efter två år är de varken nyanlända eller flyktingar och kommunernas skyldighet att tillhandahålla bostäder slutar gälla. Alltså hade man bara tillhandahållit hyreskontrakt på två år, såvitt jag förstår helt enligt lagen.
Nu kommer det vanliga tugget om att det är omänskligt, barnfamiljer och annat. Men problemet har orsakats av ansvarslösa politiker och sedan migrationsverket, Lidingö har bara följt lagen (länk).
Man kan givetvis lägga hur många moraliska aspekter man vill på detta, men i detta lag är det än så länge svensk lag som gäller.
Problemet politikerna och migrationsverket nu ställt till med, slår alltså tillbaka, och om flera kommuner väljer att gå samma väg kommer detta ställa till ett mycket stort problem för staten och sedan migrationsverket, men i grundlagens första paragraf står i klartext att kommunerna har självstyre, och det går inte att ändra på enkelt.
Om staten i första läget hade plockat in hur många s.k. flyktingar varje kommun var villiga att ta emot och sedan fördelat dessa efter kommunernas åtaganden hade systemet fungerat. Vidare är migrationsverkets agerande rent generellt mycket märkligt då man accepterat ”barn” som varit betydligt äldre än 18 år, och accepterat flyktingar som uppenbarligen smugglat sig genom hela Europa och betalat flyktingsmugglare. Ovanpå detta har vi ”anhöriginvandrig” och rena idioter till politiker som accepterar månggifte i Nacka kommun. Om månggifte accepteras i ett annat land är det inget vi behöver ta hänsyn till här. I detta land heter det polygami och är straffbart, precis som många andra saker som kanske accepteras i andra länder. I Sverige gäller svensk lag och därmed är bigami och polygami inte accepterbart. Ej heller hedersmord eller en massa saker som gäller inom islam.
Det är alltså dags att lägga ribban, och sluta vara undfallande och accepterande för alla dumheter politikerna importerat de senaste åren.
Jag kan inte låta bli att koppla allt politiskt svammel om berikning, Sverige behöver invandringen och att det var högutbildade flyktingar, Det finns inte ett rätt idag och facit är gängkriminalitet, utanförskapsområden, sexualbrott och enbart problem. För att inte nämna de enorma kostnader man inte kan beräkna, samt Mona Sahlins och Fredrik Reinfeldts uttalanden. ”…midsommar och sådana töntiga saker” och …ursvenskt är bara barbari”.
De kommuner som ”ställt upp” har uppenbara ekonomiska problem, de kommuner som tvingats till att ta emot ekonomiska migranter gör nu sitt bästa för att slippa dem, i synnerhet efter två år då notan hamnar hos kommunernas skattebetalare. Det har kommunpolitikerna på Lidingö insett, och man fattar att notan inte kommer bli liten. Så handlar en kommun som enligt grundlagen har självstyre och tar ansvar för sina skattepengar och invånare.

Inga kommentarer: