onsdag 21 november 2018

Ett rättssystem i förfall

Det svenska rättssystemet är i totalt förfall. Man lägger allvarliga brott på hyllan, har för få poliser baserat på hur utvecklingen ser ut. Gärningsmän går fria även om polisen tar dem och inga åtal väcks. I de få undantag man både får fast brottslingen och nödgas döma ut straff, är de sistnämnda rent löjeväckande. Ovanpå detta släpps alla ut som regel efter 2/3-delar av utdömd strafftid. Utländska medborgare utvisas inte efter avtjänat straff. Domstolarna lägger stor vikt vid gärningsmännens ålder och är denne ung medför detta strafflindring eller helt friande dom, kanske lite samhällstjänst. Givetvis även om personen av någon anledning inte fattade svenska eller har haft en traumatisk uppväxt i sitt hemland.

Är det flera personer inblandade, t.ex. i en gruppvåldtäkt går det bra att skylla på varandra så att alla blir friade. Skadestånden vid våldtäkter betalas som regel inte ut då gärningsmannen/männen, inte har någon inkomst. Är så fallet hamnar skadeståndet hos Brottsoffermyndigheten och den som orkar tjafsa med dem i kanske ett halvår för ut ett belopp på 100.000kr.





Nu är bara problemet att det är få våldtäkter som anmäls, och av dessa leder ytterligare färre till fällande domar. Samt beaktande att polisen inte utreder ett stort antal våldtäkter, innebär alltså ett enormt mörkertal. Trots detta ligger Sverige två på världsrankingen över våldtäkter per capita.

I skandalblaskan Expressen, kan vi idag läsa att ”Unga kvinnor går inte längre säkra” (länk). Vilket scoop, det har vi vetat sedan länge och att det givetvis är kopplat till den sanslösa migrationen. Men det är givetvis förbjudet att tala om, samt att en stor orsak givetvis är den ruttna kvinnosyn som migranterna har med sig, antingen rent kulturellt eller kopplat till religion.

Vi väntar fortfarande på en utredning av Brå om kopplingen mellan sexualbrott och ursprung samt religiös tillhörighet. Senaste utredningen är drygt 13 år gammal, och omfattade åren innan dess. Alltså ren skåpmat, men trots detta visade den redan då på en överrepresentation på 400% (faktor 5), om jag minns rätt för ”invandrare” avseende sexualbrott.

Baserat på detta problem och generellt när det gäller brott och straff är det ytterligare några saker som är direkt fel i svensk lagstiftning.


1. Man släpper regelmässigt ut brottslingar efter 2/3 av avtjänad strafftid. Varför då? Om en domstol dömer ut en strafftid är det den som ska gälla – inget annat.
2. Man ska inte få mängdrabatt på straff, eller bara döma efter det allvarligaste brottet. Man ska lägga ihop straffen för de olika brotten en person begått, och detta blir det straff som man ska utdöma.
3. Ett brott blir inte mindre för att det finns ”förmildrande omständigheter”. Straffet ska utdömas baserat på den skada som orsakats och brottsoffrets skador.
4. Brottslingar som fortsätter begå brott ska få betydande straffskärpning för varje ”återfall”.
5. Utländska medborgare som begår brott i detta land renderande i 3 månaders fängelse eller mer ska utvisas. Hänsyn till detta ska inte tas vid straffutdömandet – det är en konsekvens av brottet.
6. Vid våldtäkter och gruppvåldtäkter ska gälla att alla som döms betraktas som män. Att påstå att man är minderårig är en ren lögn, även om man lyckats lura Migrationsverket. Är man gammal nog att våldta en kvinna är man en man.
7. Bortförklaringar av vilken anledning det vara må, ska ej beaktas. En amerikan får inte mindre straff för att han ”trodde det stod mph” på hastighetsskyltarna om han ertappas för fortkörning. Alltså ska bortförklaringar som ”förstod inte svenska”, inte heller beaktas.
8. Alla i detta land är skyldiga att känna till svensk lag, det gäller alla och har gjort så i alla år. Det finns ingen i detta land som må skylla på ”visste inte”, eller hänvisningar till andra kulturer eller någon religion.
9. Brott ska indelas i tre huvudkategorier:
- brott som inte påverkar någon men något kunde ha hänt, t.ex. fortkörning, rattonykterhet eller andra brott där ingen kommit till skada, men något kunde kanske hända.
- tillgreppsbrott (stölder) eller skadegörelse där saker men inte personer skadats.
- brott där personer skadats eller avlidit. I synnerhet om detta skett med avsikt utdömes hårda straff.

Sedan finns det givetvis underavdelningar till varje kategori.
Som det fungerar idag är det ingen större skillnad straffmässigt på våldtäkt eller att köra berusad. Givetvis med skillnaden att fällandeprocenten är skyhögt högre för rattfylleri. Ärligt talat - vad har egentligen hänt? Hur många har skadats? Vad har skadats? 
Vad sägs om att börja med dessa förslag? Givetvis är fängelserna fulla (länk), alla vet ju att i detta land får man bara symboliska straff - det avskräcker ingen.

Inga kommentarer: