onsdag 28 november 2018

Utlys extraval Norlén!


Jaha, Björklund kräver en ”högersväng” av sossarna för att trycka på gul knapp. Min gissning är att Löfvén kommer att begära mer tid av talmannen för att försöka sy ihop en regering, då Lööf sannolikt kommer med en liknande önskelista för att trycka på gul knapp.

Vi har dessutom problemen med kommunisterna och miljömupparna vilket ytterligare komplicerar saken. Alltså, om Löfvén går med på några krav från Björklund eller Lööf, uppstår problemet att kanske Sjöstedt får spunk och vägrar trycka på grön knapp (länk).  Då har helt plötsligt Löfvén 154 mandat emot sig.

Med lite turbulens och nedlagda röster kommer han då inte få en majoritet med sig, och framgent definitivt inte igenom en budget vilket kräver 175 mandat, minst.

Men det mest graverande när det gäller Björklund är hans bristande respekt för demokrati, han hävdar å ena sidan att man ska respektera väljarnas beslut, och att det är politikernas sak att handha detta mandat. Han kallar in riksdagsgruppen och partirådet för att dryfta svåra frågor och hur man ska gå vidare. Men samtidigt har han total beröringsskräck mot SD, som alltså är mer än tre gånger så stora som L i riksdagen och representerar 1.1 miljoner väljare. Han delar hellre säng med sossar, miljömuppar och kommunister än att ens samtala med Sveriges tredje största parti. Man har röstat ner en Alliansregering baserat på att den skulle bli beroende av SD.
Björklund har uppenbarligen inte fattat vad demokrati är, och det har nu blivit ett billigt taktikspel om makten.

Björklund nämnde att man kan uppfatta detta som ett svek, men menade att han före valet lovat att inte samarbeta med SD.
Men nu när vi har facit och vet att han både röstat ner Kristersson och nu ska kohandla med Löfvén som stödparti, samt gått ur Alliansen ställer man sig frågan om man ens kommit in i riksdagen om väljarna vetat detta före valet. Svek är bara förnamnet. Min gissning är att man aldrig kommit in, detsamma gäller även C, som även de kommer att agera som L.

Norlén! Det är helt uppenbart att flera av de partier som ställde upp i riksdagsvalet varken avser infria sina vallöften och dessutom byta block. Landet är i ett styresvacuum. Det enda demokratiskt riktiga är alltså att utlysa nyval. Sannolikt kommer miljömuppar, och Liberalerna åka ut. Förhoppningsvis även C.

Jag har så länge jag minns vetat att röster på C (bondeförbundet) och L (folkpartiet) i praktiken enbart varit röster på politikens amöbor som gör allt de kan för att få del av makten. Nu har de dessutom ingen respekt för demokrati längre då man inte samtalar med representanter för det tredje största partiet. Vallöften betyder inget och Lööf letar väl efter recept på hur skor ska tillagas, då hon "hellre åt upp sin högra sko" än att bli stödparti åt sossarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Onoff-topic
https://newsvoice.se/2018/11/intrigernas-annie-loof-regering/
https://anthropocene.live/2018/11/30/annie-loofs-intriger-2/