torsdag 22 november 2018

Högre kommunalskatter


Räkna med högre kommunalskatter! Vad som kommer att hända, och som jag tidigare flaggat för är att kostnaden för den ansvarslösa invandringspolitiken kommer att dumpas på kommunerna. Staten och Migrationsverket står för kostnaderna de första två åren sedan faller hela kostnaden på kommunerna.

Det är ett rent faktum att det är direkt orealistiskt att tro att de som de senaste åren kommit till detta land kommer i förvärvsarbete inom två år. Ovanpå detta har vi ”anhöriginvandring”, samt allehanda integrationsproblem och utanförskapsområden. Allt leder alltså till mycket högre kostnader för landets kommuner men även landstingen.

När man har en stor mängd arbetslösa som varken kan eller vill få jobb, leder detta till en direkt belastning på kommunerna socialbudget. Alternativen som då står till buds är att antingen höja kommunalskatten eller sälja ut kommunernas infrastruktur till privata aktörer som VA-företag, IT-företag, eller kanske lägga ut teknisk drift eller annat på privata företag.
Hur man än vänder sig slutar det med att det är invånarna som får betala för att lösa ett problem rikspolitikerna orsakat men dumpar över på kommunerna. Givetvis är det även så att man kommer tvingas till drastiska nedskärningar inom andra kommunala verksamheter som skola och barn- och äldreomsorg.

En annan faktor är att vi inte har en regering på plats vilket leder till att kommunerna inte kommer att få några pengar från staten i kompensation för att man tagit emot migranter. Kostnaderna för kommunerna kommer alltså stiga i höjden och desperata åtgärder, samt drastiska nedskärningar i kommunerna är att vänta.
Allt kommer alltså att slå på invånarna på olika sätt som får stå för slutnotan, antingen genom att företag vill ha vinster när infrastruktur sålts ut, eller inom äldrevård och skolor där kommunen inte kan sälja ut sina verksamheter.

Inga kommentarer: