onsdag 14 november 2018

Senaste från sandlådan


Jag tror många med mig är gräsligt trötta på spelet i riksdagen. Man hävdar att man har demokrati och inget parti har egen majoritet. Löfvén har blivit nedröstad som statsminister och nu har Kristersson även fått rött kort. Under hela cirkusen sedan valet har man fiskat efter majoriteter och det generella är att man tvärvägrat snacka med SD. Det har nu gått så långt att Björklund och Lööf har spräckt hela Alliansen och snart kommer man fiska efter ministerposter tillsammans med MP och sossarna.
Men om man nu hävdar att man har demokrati, hur kommer det sig att man inte pratar med SD? Det verkar vara någon form av religion eller hjärnsläpp när man inte fattar att det de facto är 1.1 miljoner väljare som röstat på SD. Man kan även notera att man under mandatperioden till stora delar kopierat förslag från SD, som man röstat ner, och sedan lanserat som sina egna.
Åkesson kallade det för sandlåda, och det är en bra beskrivning.

Norlén försöker väl göra sitt jobb men varför hålla på att plåga svenska folket med detta ältande av sonderingar och omröstningar? Det är allom uppenbart att med den mandatfördelning som nu är blir det ingen regering. Det enda som skulle lösa upp knuten är om både L och C går över till vänsterblocket, samt att man har med sig både miljömupparna och vänstern.

Då infaller den självklara frågan hur mycket svek det är av L och C, och det enkla faktum att man både före och efter valet tjatat om att hålla ihop Alliansen. Man har alltså under valet lovat sina egna väljare en politik och sedan skulle man gå in och stödja en helt annan politik och skulle dessutom vara direkt beroende av kommunisterna för en riksdagsmajoritet. Det har man inte väljarnas mandat för, även om man mutas med ministerposter.

Men det är inte osannolikt att vi får höra det igen: ”Nu måste vi ta ansvar för den uppkomna parlamentariska situationen och göra det bästa för Sverige”.
Min gissning är nu att Norlén ger Lööf en veckas sondering. Hon kommer att misslyckas baserat på att sossarna med 100 mandat inte kommer acceptera henne, ej heller SD, M och KD. (Tack för senast…)

Sedan kommer Norlén ge en vecka till Löfvén att sondera, varvid han kommer att försöka muta Lööf och Björklund med ministerposter. Kanske lyckas han få över Lööf, men knappast Björklund, och då faller det hela, igen.

Ärligt talat, är det inte lika bra att köra ett extraval på en gång i st. för att fortsätta kivandet i sandlådan?

Nej visst, hela sjuklövern är livrädda för ett extraval. Resultatet skulle säkerligen bli att SD växer betydligt, och det vill man inte riskera. Vad väljarna röstat på är helt sekundärt - nu gäller det att kohandla och på alla sätt blockera 1.1 miljoner svenska väljare som är trötta på kriminalitet, hägre skatter, sämre sjukvård, äldreomsorg, inget försvar o.s.v.

1 kommentar:

Gruvmor - Maria Olsdotter sa...

Visst är det förfärligt tröttsamt.

Jag blir inte förvånad om de till slut bildar en Löfven-basad regering med trasdockan Annie som vice, och en massa tokar som ministrar från (S) och (C) och (MP). Spelar det då någon roll om landet har en så svajande regering? Teaterspel alltihopa.

Sedan kan Löfven säga efter ett par år att han avgår, och då har man ju Annie på plats, redo och ivrigt dreglande efter mera makt.

Huvudsaken och målet verkar vara att inte ha ett nytt val. Besvärligt för "politikerskrået" om vanligt folk får bestämma över det minsta lilla.