lördag 17 november 2018

Kameleonterna slår till igen

Björklund uttalade från riksdagens talarstol att han blivit utsatt för missnöje och hat på nätet. Själv har jag varit med så länge att jag vet att liberalerna, tidigare folkpartiet är det parti som byter sida baserat på var de kan få vandra i maktens korridorer. Mitt förslag är ett namnbyte till ”Kameleonterna”, då man byter politisk färg efter omgivningen.


Nu känner sig Björklund mobbad (länk). Ärligt talat, är det så konstigt om man lovar en sak före valet och sedan handlar helt annorlunda efter. En stor del av de som röstade på Björklund har han alltså svikit, vilket givetvis leder till ett ras i opinionen.

Vidare är säkert M och KD-väljare förbannade för att man inte röstade på Kristersson som statsminister.

Björklunds motivering är minst sagt tunn, d.v.s. att man inte vill ge SD inflytande. Det hade väl varit ett problem för Alliansen var de vill söka stöd om de hade fått regeringsmakten? Hade det inte funkat hade Kristersson bara kunna begära avsked.

Sedan har vi alla SD-väljare. Enligt mandatfördelningen är SD drygt tre gånger större än L. Björklund har alltså fräckheten att inte ens samtala med representanter för 1.1 miljoner väljare. SD är dubbelt så stora som C. Givetvis är detta inget annat än rent demokratiförakt och inte hör hemma i en demokrati. Givetvis blir även SD-väljare förbannade.

Ursäkta, jag kan inte anse något annat än bristande respekt för 1.1 miljoner väljare, och inte överraskad om folk säger sina åsikter på nätet. Det är väl bara sossar, miljömuppar och kommunister som Björklunds och Lööfs agerande gynnar.

Vi har alltså de som valde M, SD, KD som blir förbannade samt en stor del de som röstade på C och L, för att man naivt nog trodde på det de sa före valet. Det torde röra sig om halva antalet av Sveriges röstberättigade.

Så du kan ju beklaga dig Björklund. Du rekommenderas att starta grytan för skokokning och snacka recept med Annie.

Inga kommentarer: