tisdag 8 september 2009

Har vi sett den förut....?

Grattis svenska skattebetalare! Tyvärr är jag en av Er. I denna artikel kan man läsa att diverse politiker i Sydafrika har en vurm för lyxbilar (http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_3488825.svd)

Samtidigt betalar du och jag drygt 80 miljoner till detta land av skattepengar. Det heter givetvis ”samarbete”, men det är bara att kolla Sidas hemsida: http://www.sida.se/Svenska/Lander--regioner/Afrika/Sydafrika/Samarbetet-i-siffror/

Man undrar hur många andra exklusiva nöjen och saker dessa ministrar har och ägnar sig åt emedan svenska skattebetalare förväntas hjälpa till att bygga upp landet. Men ”samarbete” låter ju vackert för att ge bort pengar emedan deras politiker lever exklusivt.

3 kommentarer:

Sebastian Zauber sa...

3 miljoner till utbildning och 48 miljoner till "Mänskliga rättigheter och demokratisk samhällsstyrning". Antar att det är denna post som lyxbilarna faller under.

Mikael sa...

Mycket snack (byråkratifraser) och lite ficklampa. Men ingen ifrågasätter hur man kan betala svenska skattepengar till ett land vars politiker som anser sig behöva lyxbilar. Det är samma "samarbete" med ett antal länder.
Västbanken/Gaza kan du ju kolla lite på...men vad f-n det är ju bara några hundra miljoner av skattebetalarnas pengar...
Hur är svensk skola, sjukvård...

Wolf sa...

Jag håller med, varför ska den svenska medelklassen ge penger till ett land som anser sig ha råd att köpa lyxbilar till sin ledning?