torsdag 17 september 2009

I sossarnas glashus

Jaha, det var väl väntat. Aftonbladet hävdar: ”En populistisk, främlingsfientlig rörelse får grepp om det offentliga samtalet och i förlängning politiken. Vi vill inte som publicister stå hållningslösa och aningslösa inför den utvecklingen”. Det kan man läsa i denna artikel i SvD; http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3535117.svd

Nu har vi den senaste utvecklingen i åminne; En tomte i USA som hittat ett svenskt pass i ett Cornflakespaket har just blivit dömd för terroristverksamhet.
Två muppar som var på väg till talibankontrollerade områden i Pakistan, också lyckliga innehavare av svenska pass av någon anledning, och med en minst sagt komprometterande bakgrund, har just haffats i Pakistan.
Sedan har vi fenomenen i de fina miljonprogrammen runt storstäderna som Socialdemokraterna byggt, med bränder, uppeldade bilar, och stenkastning.

Det här är en typisk, naiv och förbannat korkad inställning av Aftonbladet, att inte tillåta annonsering som inte passar dem. Det är nämligen så att om SD skulle komma med något som är ett lagbrott, är det givetvis Aftonbladets sak att stoppa publiceringen. Huruvida SD är främlingsfientliga och populistiska må vara en sak, men det är väljarnas sak att bedöma, och svensk lag, inte Aftonbladets. Man hävdar ju här i Sverige att man har demokrati, men man kan ju undra med tanke på Aftonbladets ställningstagande. Så länge som SD håller sig inom lagens råmärken har de full rätt till det ”offentliga samtalet och i förlängningen politiken”, och det är uppenbarligen så Aftonbladet inte kan bemöta deras argument och stänger därför hela luckan på bästa kommunistiska manér.

Så sätt igång nu då Aftonbladet; försvara Socialdemokraternas politik med svängdörrar till alla som ville komma till detta land, och anledningen till byggandet av de fantastiska miljonprogrammen och den segregation man skapade med efterföljande problem. Hur vill Ni lösa detta? Med något ”tycka synd om”-snack eller åka till områdena i fråga, ha kramparty och sjunga ”We shall overcome”…? Eller varför inte anklaga den borgerliga regeringen för tafatthet, och kräva resurser?

Men, Aftonbladet…hur var det med Er goda publicist-sed, när Ni publicerade artikeln om att israelerna snott organ från avlidna palestinier för organdonation?

Men gör då så i stället; bemöt SD:s argument i stället för att ”med ljus och lykta” leta efter bakgrundsinformation om SD-politiker för att hitta några kopplingar till nynazism. Hur rent mjöl i påsen har Er Mona Sahlin? Kontokort, lögner, Time-out… Nähä, det ska valboskapen glömma, eller? Bodstöm som vill övervaka allt och alla, helst med en GPS-grunka från födseln så man vet var alla är. Är det demokratiskt, exempel på demokrati? Men man ska tydligen som medborgare stå "hållningslös och aningslös" inför en sådan utveckling...

Inga kommentarer: