måndag 14 september 2009

Vid vägkanten om fem år...

Jag skrev i förra veckan detta;

Den svenska polisens insatser kan man ju alltid ifrågasätta, det har kommit i dagen att de benämnt de har att göra med som niggers, svartskallar och så vidare, och det finns säkert en hel del rötägg inom poliskåren som inom alla yrkesgrupper. Men om man nu tänker sig lite in i deras situation, de har arbetat i dessa problemområden och säkerligen råkat ut för diverse tillmälen dagligen, är det då så konstigt att de internt svarar med samma mynt? Nej visst de får de inte, men vi har med människor att göra inte robotar.

Min slutsats är alltså den att polisen går säkert sitt jobb, och att de stora felen som har begåtts är för det första att man kört med en öppna-famnen-politik till alla som ville komma till Sverige. För det andra har man tillåtit segregering som idag lett till i stort sett autonoma områden med egen kultur, språk och ej integrerats. För det tredje har denna segregering skett i bostadsområden som byggdes med usel standard och enligt samma principer som de bostadsghetton som fanns samtida i Östeuropa.”

Nu är det tydligen så att man även ägnar sig åt att kvotera intagningarna till polishögskolan till förmån för kvinnor och invandrare, vilket man kan läsa om i denna artikel; http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3516139.svd.

Uppenbarligen är det så att man inte längre har intagningskriterier som baserar sig på potentiell lämplighet som polis framgent, utan på kön, etnisk bakgrund och socialklass. Inte nog med att förtroendet för polismakten redan idag är lågt p.g.a. att man prioriterar larviga trafikförseelser, emedan man knappt rör ett finger för brott som bostadsinbrott och stölder, med ett stort mörkertal som följd eftersom alla vet att det inte är mödan värt att ens rapportera dessa brott till polisen – nu kommer även polisens kompetens generellt bli lidande av denna kvotering.

Är du kvinna, med invandrarbakgrund och kommer från en fattig muslimsk familj – sök till polishögskolan! Med en sådan bakgrund kommer du garanterat in, om du sedan blir en bra eller dålig polis spelar ingen roll. Här ska det kvoteras!

Förresten, är det inte dags att kvotera in HBT-personer åxå, på bästa pride-manér? Kanske har någon polis sagt nedlåtande saker om dessa någon gång…

Om några år blir man väl stoppad för att ha kört 112km/h på en 110-väg av en muslimsk transvestit i burka och högklackat med orden "Hej lilla gubbsingen, du hade lite bråttom där. Det blir 7 tusen spänn i böter och ett nyp i kinden. Puss och hej!"

Inga kommentarer: