måndag 6 december 2010

Ännu ett folkpartistiskt stolpskott

Jan Jönsson (fp), skriver i denna artikel att det är ”Hög tid att lyfta skolorna i Sveriges mest utsatta områden.”. Han konstaterar att det bara blir fler och fler skolor som uppvisar dåliga resultat, och att dessa finns i s.k. ”utsatta områden”.

Hela artikeln lyser politisk korrekthet, och problemet ska lösas med ”nytänk” och givetvis, som alltid; mer resurser (alltså pengar).

En låt oss nu titta på vad som hänt de senaste åren. Vi har tagit emot massor med invandrare i detta land och tillåtit total segregation i just de områden som hr. Jönsson nämner. Detta heter givetvis ”utsatta områden” och ingen som helst koppling med den sanslösa och okontrollerade invandringen görs i artikeln, trots att var och en inser denna koppling. Det är nämligen inte politiskt korrekt att göra den kopplingen.

Men trots den trend som har funnits länge, och speciella skolpengar till just de skolor som har dessa problem, kommer givetvis inte kopplingen till invandringen. Ej heller kopplingen i brottsstatistiken, regelrätta kravaller, anlagda bränder m.m. Man försöker sopa hela problemet under mattan med svammel om utanförskap, integrationsproblem och så vidare.

Som någon naiv minister (läs Beatrice Ask), uttryckte saken: ”Det är inte invandringen som är problemet – det är integrationen.” Mängden invandrare och den segregation man tillåter är direkt proportionell mot dessa problem. Integrationen är sekundär, men givetvis dömd att misslyckas om man tar emot långt fler personer än man kan integrera, i det svenska samhället.

Det enda halmstrå politikerna idag greppar efter är snack om att det kommer att råda arbetskraftsbrist ca 2015 och 40-talisterna behöver försörjning som pensionärer.

För det första har vi redan en arbetslöshet på snart 10%, för det andra vet ingen hur det kommer se ut 2015, världsekonomin svänger hela tiden och snabbare än någonsin. Det är en ren gissning att det kommer råda arbetskraftsbrist 2015. Sedan är det detta eviga snack om försörjning av 40-talisterna. Jag har hört det i ca 20år, och de som är födda under krigsåren är redan pensionärer och ska idag försörjas. Det är inget argument längre, i synnerhet inte som man idag plockar in en intet sinande ström av flyktingar. De kanske får sitt första jobb här om sådär 7-10år. Tiden till dess måste de alltså försörjas, och är krasst sett bara en belastning för stat och kommuner. Ovanpå det har vi alltså försörjningen av 40-talisterna som idag är pensionärer.

Men åter till hr. Jönssons artikel. Man har alltså haft sådär 30 år minst på att lösa de segregationsproblem som finns i dessa områden, men uppenbarligen misslyckats. Man är förbannat naiv om man tror att dessa ska lösas på följande sätt; ” bryta loss och lyfta de skolor som allt för länge fått dras med låga resultat, krävs nu att staten och berörda kommuner kraftsamlar och tar fram en konkret strategi för att lyfta resultaten.”.

Som vanligt, svensk skitsnack, tomma ord och flummerier. Som sagt – problemet har funnits sedan dessa områden byggdes. Själva byggandet var i sig ett misstag, och politiken som förts därefter till dags dato likaså. Det riktigt sorgliga är att den med näbbar och klor försvaras idag, emedan man har stigande problem, i takt med ökad invandring till detta land.

Men man får väl citera Jan Björklund på folkpartiets senaste ”landsmöte”; ”Att ett så glesbefolkat land som Sverige inte skulle ha plats för flyktingar – är naturligtvis inte sant.” Detta uttalande möttes med stående ovationer. Man blir rätt mörkrädd när folkpartiets ledare (och alla närvarande folkpartister), tror att invandring är en fråga om flykting per kvadratkilometer. Vad sägs om Grönland, Sibirien, eller kanske det glesbefolkade Kanada?

Inga kommentarer: