söndag 26 december 2010

Global uppvärmning?

Jaha, vi ska oroa oss för ”global uppvärmning”, som en följd av alla utsläpp av växthusgaser, och då i synnerhet koldioxid. Politikerna har jobbat hårt på att indoktrinera oss med den fruktansvärda faran som vilar runt hörnet och alla glaciärer och polarisar som kommer smälta. Alla låglänta länder kommer att raderas ut med fruktansvärda konsekvenser. Det har man trummat ut via propagandaapparaterna de senaste årtiondena.

Givetvis har man kopplat denna fruktansvärda fara med diverse pålagor i form av koldioxidavgifter, skatter och annat med moms, vilket ger mer pengar till ländernas statskassor. Man snackar fortfarande om visioner om att minska utsläppen, och de olika länderna har olika kvoter tilldelade sig för utsläpp, en modern form av avlatsbrev.

Samtidigt har det uppdagats att FN:s klimatforskare kanske inte varit så seriösa, och gissat en del, och en del forskningsrapporter som kunde påvisa att de variationer man sett sannolikt hade med olika strålningsnivåer från solen, tilläts inte att publiceras.

I dagens tidningar kan man se facit över de fruktansvärda hotbilderna om global uppvärmning som uppmålats, precis efter den kallaste november i detta land på 135 år;

Den kallaste december på 110år i dessa artiklar DN och SvD.

Eller vad sägs om snöfall i Georgia? Eller isstorm i Moskva?

Den miljömupp (mp eller v), som kommer dragande med den fruktansvärda globala uppvärmningen som nu borde ha drabbat oss, är välkommen att komma hit och stå i en halvmeter snö i badbyxor i en timme.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Isstormen i Moskva beror på att det är ovanligt varmt! med plusgrader i luften och frost i marken. Värmerekord i Bulgarien. 2010 på väg att bli det varmaste året sedan mätningar startade.
Dina inlägg är inte seriösa!

Anonym sa...

Visst det är jääättevarmt. I Sverdruparkipelagen, på Nordpolen, i centrala norra Stilla Havet, i centrala södra Still Havet, i Kyzyl-kum öknen.
Tyvärr är allihop ställen där det vare sig finns människor eller väderstationer, men det lurar inte klimatforskarna!

Ulmerkotten sa...

Den dagen jag slipper betala en ockerräkning från Vattenfall, kryddad med miljöavgifter, koldioxidskatter och sedan moms på hela baletten, och det inte är köldrekord sedan minst hundra 100år, tror jag på global uppvärmning.
Jag ser fram emot 25-35 grader en lång sommar, och inte lägre än 0 grader på vintern.
Men det är förbannat konstigt att det är alltid någon annanstans det är varmare...inte just här. Men det är väl precis vad man säger nere i Breisgau, där det även varit en ovanligt kall och snörik vinter, eller sannolikt hela världen. "Någon annanstans" har den globala uppvärmningen ställt till trassel, och den beror bara på koldioxidutsläppen, inget annat.

Anonym sa...

Köldrekord som i Sverige beror numera på den globala uppvärmningen. Att det verkar ologiskt visar bara hur lite du förstår.... Asså du fattar ju ingenting. Tror du verkligen att alla forskare och politiker kan ha fel?? Is-storm i Moskva e ju såklart ett resultat av växthuseffekten liksom. Att solen skulle ha något med jordens temperatur att göra e ju löjligt. Solen är ju en trygg lugn statligt kontrollerad värme lampa i perfekt balans, anpassad för oss människor på jorden. Inte för att jag tror på gud eller nåt men så är det ju. Det är nu rimligt att alla betalar en solskatt på 78%. Speciellt alla som kör en SUV. Alla bönder som flyger till Thailand hjälper till att sprida Sveriges kyla över jorden. Bush vill bara ha dyrare olja för att om alla stänger av mobiltelefonladdaren en sekund så blir jorden 0.001E75% mindre varm. Så nu måste arbetsgivarna se till att få stopp på USA's utsläpp där 1 bebis blir skjuten i sekunden på Manhattan. Allt hänger samman. Jag lovar!

David sa...

Den globala temperaturen ökar. Att vi lokalt får kallt, jävligt kallt, beror på varm luft ligger över arktis och pressar ner polarluft. Förstår du ironin i hela ditt inlägg?

/Geovetarstudent, som politiskt står långt ifrån V och MP. Bonnläpp

Anonym sa...

Det finns något som heter Golf strömmen

Detta är en ström genom vattnet som gör att det är möjligt att leva i Norra Europa och Östra Nord Amerika

Denna ström pressas nu ner av den globala uppvärmningen genom att smält söt vatten lägger sig ovanpå salt vattnet och därför blir det kallare här medan hela Jorden som hel het blir varmare, det har klimat forskare varnat om i många år fast såklart eftersom du är HÖGER så kan du inte förstå att den globala uppvärmningen finns, för att om det inte blir varmare på alla platser på jorden för varje dag som går oberoende av alla andra faktorer tex golf strömmen så existera såklart inte den globala uppvärmningen för dig.

Och när det kommer till EL så var det HÖGERN alltså du som TVINGADE fram en privatisering av marknaden för att allt skulle bli så mycket bättre om man bara släppte marknaden fri

Problemet är som alltid du i alla lägen och på alla håll för du skapar alla problem på jorden och bara sabbar för alla människor överallt hela tiden dag in och dag ut

Anonym sa...

Att det pågår en klimatförändring på jorden är vi nog alla ense om. Men det är inte pårgrund av koldioxid utsläppen. Dessa utsläpp vi gör är en promille av jordens totala balans.
Dock ser jag inget fel med att sluta släppa ut dom då de faktiskt förpestar våran närmiljö.

Det är solens aktivitet som förändrats under de senaste åren. Var 60 000år har vi en enorm klimatförändring på planeten. Och, den 23 December 2012 är det i cirkus 60 000år sedan den senaste istiden. Vad som händer den 23 December 2012 är att solen och jorden är i cenit med the milkyway galaxys centrum.
Vad man tror är att planeten sakta håller på att förändras inför den stora förändringen 2012. Åt vilket håll vet man inte riktigt.
En teori är att magnetismen för sydpolen och nordpolen kommer skifta plats, andra säger inget kommer hända. Något händer i alla fall, det vet vi, polerna smälter sakta och vi har mer naturkatastrofer än vanligtvis.
Om magnetfälten skiftar plats kommer det bilda ENORM förödelse för planeten, vi kommer ha tsunamis, earthquakes, fires, droughts allt vi kan tänka oss.

Så förbered er....

Robin Andersson

Henrik sa...

Shit, lugna ner er alla.

Växthuseffekten är verklig, den är uppmätt och bekräftad av fler än IPCC. Solen är dock en faktor man inte vet hur man ska hantera, strålningen i form av värme är den enskillt största faktorn i jordens temperaturberäkning (vart fan tror du all energi kommer ifrån? Inte fan är det jordskorpan. Utan solen vore vi en isboll). Andra saker är molnbildning som en del forskare tror beror på strålning ANNAN än den direkt värmeskapande.
Det fungerar genom att solens strålning krockar med partiklar i atmosfären och på så vis skapar moln. Exakt hur det fungerar på orkar jag inte gå in på, men googla lite så hittar du.

Sen så är polvändningen inget som påverkerar vädret. Detta har hänt flera gånger genom årmileniumen men inget i modern tid. Det handlar bara om att nord-syd byter plats och är inget som kommer hända inom dom närmsta 1000 åren..

Men som en del säger, det handlar inte om att det blir SKITVARMT någon stans enstaka. Varmt har det varit på jorden, mycket varmare än idag. Det som är problemet är det ostabila vädret som skapas som vi kan se idag, orkaner, översvämmningar, isstormar, snö och regn i ovanligt stora mängder.

Och det där med varmt/kallt vatten är bara taget ur Day after tomorrow. Givet att det finns grunder i det också men det som händer idag beror inte på golf strömmen utan ovanliga väderväxlingar mellan extrema områden av kall och varm luft.

men jag är lite kritisk till IPCC rapporten för dom spelar ned solens effekt på klimatet med sol-max och sol-min med sina cykler. Vi har haft en ovanligt lång perjod av låg aktivitet på solen i form av solfäckar och nu återstår att se vad som händer.

Men att dra några långtgående trender av ETT års extremt väder är bara bullshit. Det är inte länge med jordens tidsmått som vi hade det både varmare och kallare.

Felix sa...

Många gånger ska det sägas innan det hörs. Klimat och väder är inte samma sak.

Säg det högt, tack - Klimat och väder är INTE samma sak.

2010 var det varmaste året någonsin (*årsmedelvärden* sedan vi börjat mäta)
http://data.giss.nasa.gov/gistemp/graphs/

BBC för de som får ont i lilla huvudet av data: http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/8400905.stm

Global uppvärmning ändrar på havstemperaturer och luftströmmar. Det betyder inte Rivieran i Svedala utan att vädret blir kaotiskt och extremt. Det bjuder 2010 om gott om exempel på. Vår nordeuropeiska dundervinter t.ex. Kommer du ihåg sommaren i år? "Nya temperaturrekord sattes i bl a Lund och Visby där mätningar pågått sedan 1753 respektive 1859" http://www.smhi.se/nyhetsarkiv/sommaren-2010-hett-och-blott-1.12526?search=yes&month=8&year=2010

Och du som brölar om att statistiken och vetenskapen inte går att lita på, du är inte många hårsmåner bättre än anti-evolutionsgänget. Förkastar du den vetenskapliga metoden? Det är den som möjliggjort samhället vi har idag. Din mobiltelefon, ditt internet, dina alvedon och din bil. "It works, bitches"

Alarmister och de asen som tjänar pengar på att sälja missriktade "lösningar" och föredrag finns, som alltid. Fuck em. Men lyssna mer på de torra och tråkiga akademikerna, de tenderar att ha rätt trots att de är dåliga på att göra säljande formuleringar. Eller fixar du inte meningar som är längre än en löpsedel? Och fråga dig det här: Är det befintliga megaföretag eller torra vetenskapsmän som har de finansiella musklerna idag? Vilken sida av klimatdebatten vinner vilka mest på?

Anonym sa...

Jag tycker inte att man ska blanda ihop den rådande kylan med den globala uppvärmningen, det är två olika saker som troligen inte har med varandra att göra. Googla på Maudner minimum och Dalton minimum och ni förstår vad som händer nu. Solfläcksaktiviteten är nära noll och det finns 400 år av iaktagelser som kopplar ihop detta med kalla perioder. AGW forskningens problem är att man sagt att det är människans utsläpp som är den största klimatstörningen, det är fel. Människan står för en del av den totala effekten, utomjordiska orsaker för resten. Läs Henrik Svensmarks bok "De kylande stärnorna", följ Cloud projektet i Cern.
Bredda kunskapsbasen och lögnerna vittrar sönder. Sanningen finns därute, kräv att den kommer fram och läggs på bordet. AGW är en realitet och ett problem som måste rättas till men det ska sättas in i sitt rätta sammanhang.

Anonym sa...

Århundradets bluff är klimatalarmisternas propaganda.
Människan vill bli lurad - jorden har funnits i miljarder år och kommer att finnas i ytterligare miljarder år med eller utan koldioxid. Ut och gasa låt bilen gå ordentligt varm - låt oss alla hjälpa till

Ulmerkotten sa...

Tack för Era kommentarer! Som de visar, finns det uppenbarligen lika många teorier om detta som experter. Givetvis är frågan fruktansvärt komplicerad, vilket är en av anledningarna till alla hypoteser/teorier.

Sedan har vi problemet att politiker oftast finansierar denna forskning, och ett problem är att forskarna inte biter den hand som föder dem. Vill man ha en direkt koppling mellan koldioxid och global temperaturökning får man det, och sedan heter det "vetenskapligt bevisat" eller "statistiken visar", vilket är oemotsägliga fakta.

Själv är jag övertygad om att OM det finns någon global uppvärmning är detta kopplat med antalet pirater i världen, som FSM publicerar på denna länk; http://www.venganza.org/about/open-letter/

God fortsättning!