söndag 26 december 2010

Senaste propagandarubriken

Rubriksättning i propagandans tjänst är en konst. Man har alltså chansen att med några få ord ge läsarna intrycket av vad man vill förmedla. Och man kan alltså läsa på förstasidan i DN: ”Israel sköt ihjäl islamister”.

Som alla vet har svenska politiker varit polare med palestinierna sedan 60-talet, och man stänker iväg nästen en halv miljard per år till palestinierna (SIDAs infosida), det kallas "samarbete" vilket är en rent larvig omskrivning. "Bortskänkta skattepengar" är vad det är, och dessutom under en borgerlig regering.

De som styr palestinierna, Hamas, är terrorstämplade enligt FN, och man har alltid råd att skaffa vapen och raketer för att kunna starta nya konflikter med Israel. Samtidigt plöjs alltså svenska skattepengar till diverse bistånd till palestinierna. Överenskommelsen verkar vara att västvärlden och då i synnerhet Sverige fixar livets nödtorft för medborgarna, emedan de styrande jobbar på att skaffa nya vapen från andra arabstater. Det är bara en tidsfråga innan palestinierna drar igång nästa konflikt med Israel, och åker på däng som vanligt. Men, nota bene, det är alltid palestinierna som börjar och provocerar israelerna tills de tröttnar och gör något drastiskt, och detta med all rätt. Israelerna ska tydligen acceptera att palestinierna skickar raketer in i Israel för att döda civilbefolkning lite när det passar.

Så nu har man alltså haft en skottväxling, alltså där båda sidor varit beväpnade och då har två islamister blivit skjutna. Det är alltså ointressant vilka som började och att palestinierna var beväpnade, och man skriver som rubrik i DN (länk), att ”Israel sköt ihjäl islamister”.

För det första är Israel ett land, och ett land kan inte skjuta. Soldater kan skjuta, jägare kan skjuta men inte ett land. Men genom att skriva ”Israel” utmålar man alltså hela landet och i synnerhet de styrande som bovar. För det andra är det väl inte intressant att de var ”islamister”. Men skriver man på detta sätt i en rubrik, låter det som att de blev ihjälskjutna bara för att de var islamister, och jag betvivlar att israeliska soldater skjuter ihjäl folk bara för att de tror på islam. Dessutom kan man ju läsa i artikeln att det hände som följd av en skottväxling, alltså var "islamisterna" beväpnade. Sedan verkade det som de snälla och trevliga "islamisterna" haft någon militant falang inblandade eftersom man kan läsa att "...uppgav ögonvittnen och medlemmar i al-Quds-brigaderna, Islamiska jihads militära gren."

Alltså; ytterligare en propagandarubrik för att utmåla bilden att israelerna är de dumma och palestinierna de snälla som det är synd om. Förresten…hur många raketer har palestinierna skjutit in i Israel det senaste året? Någon som vet? Nähä, det skriver svenska PK-media inte ett ljud om...

5 kommentarer:

mkk sa...

Klarsynt. Sedan får man förståss inte heller nämna att Gaza-borna är i sin fulla rätt att ta upp vapen mot vilken israelisk soldat som helst, närsomhelst.

Ulmerkotten sa...

Aha! Så den palestinska lagen tillåter att man skjuter på israeliska soldater så fort man ser dem? Eller gäller det israeler generellt?
Kanske de borde sätta upp skyltar; "Israelis will be shot on sight!"

Anonym sa...

Själv blir jag glad när jag hör att de plockat några islamister. Det är ju såna som vill spränga svenskar i luften och döda så många som möjligt mitt i julfirandet.

Israelerna gör i alla fall något åt problemet.

Ulmerkotten sa...

Jag har inget emot islamister generellt. Alla har väl rätt att ha sin religion, men vad jag inte är de fundamentalistiska/extrema mupparna.

Samtidigt är problemet att de mer "snälla" islamisterna inte gör ett dyft för att hindra de militanta. de verkar komma med några beklagande uttalanden, sedan blundar de, och i stort sett alla terroristbrott, även mot oskyldiga, har skett i islams namn.

Just med anledning av detta är jag benägen att helt enkelt förbjuda denna religion inom landets gränser till dess de kan acceptera mig på samma sätt som jag förväntas acceptera dem. Nazism är generellt förbjuden, även de som inte vill mörda judar. På samma sätt borde man kunna förbjuda islamism generellt - det finns de som vill mörda oskyldiga människor.

Anders sa...

Med tanke på hur Palestina-vänlig svensk press så fann jag det positivt att de använde ordet "islamister" som ju är den extrema politiska falangen som ursäktar eller tom uppmuntrar till terror.

Nu är det iofs så illa att folk i gemen inte vet skillnaden mellan muslimer och islamister men de hade ju kunnat skriva "muslimer" också.