lördag 16 juli 2011

Läs mellan raderna.


Detta är en hemsk historia. En liten 12-årig tjej har blivit våldtagen mitt i Stockholm. (Länk DN). Som svensk undrar man vad i h-vete det finns för människor som begår sådana här brott. Det är väl en sak att stjäla för egen vinning men detta är verkligen ett av de värsta brott jag kan tänka mig.
Polisen går inte ut med någon information om gärningsmannen, och nu kommer det allvarliga. Man har alltså ”ett trettiotal” poliser som spanar efter gärningsmannen, men man går inte ut med någon information i, eller till media. Så varför skickar man ut 30 poliser om man inte har något signalement? Spana efter män i Stockholm? Precis som vanligt alltså – man har ett signalement på mycket sannolikt en man som kommer från Afrika, och är i 18-30 årsåldern, men det går man inte ut med eftersom det inte är PK att gå ut med negativ information om invandrare. Statistiken visar att just invandrare är grovt överrepresenterade när det gäller sexualbrott. Denna statistik från BRÅ är i o.f.s. drygt 5 år gammal, men det finns ingen anledning att misstänka att detta ändrats. Samtidigt finns statistik och rena fakta från Norge som ger vid hand att samtliga överfallsvåldtäkter i Oslo begåtts av invandrare/flyktingar från icke-europeiska länder.
Alltså, utelämnandet av signalement, PK-instruktionerna, och rena fakta, ger vid hand att man som vanligt i svensk press måste läsa mellan raderna. När man inte går ut med vad man vet – är det en ”kulturberikare” som är brottslingen.
Men dagstidningarna och media berättar hela sanningen, och vi är inte utsatta för propaganda, eller hur? Hade det varit en svensk och sinnesrubbad idiot som begått detta brott, hade man givetvis gått ut med allt man vet, i synnerhet hudfärg. Nu berättar man ingenting, vilket är direkt symptomatiskt, och vi läsare tvingas alltså läsa "mellan raderna", vilket innebär i detta fall innebär att det är en "kulturberikare" som man har signalementet på och har skickat ut 30 poliser att leta efter.
Lyckas man få fast "berikaren", och sedan fälla honom i domstol, berättar pressen inget om det, och det finns massor med förmildrande omständigheter så han får sannolikt ett rent larvigt straff. Det har vi sett exempel på massor med gånger.

Den stackars flickan har fått skador för livet, men även om domstolen utdömer skadestånd kommer bara en bråkdel av detta att utbetalas. Det har vi åxå sett massor med exempel på.

7 kommentarer:

Johan sa...

"Målsägande har beskrivet gärningsmannen som man, 20-40 år och med ljust hår."

http://www.polisen.se/sv/Aktuellt/Nyheter/Stockholm/juli-sept/Kan-dina-uppgifter-hjalpa-oss/?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed

Anonym sa...

Vad bra va? Nu när det uteslutits att gärningsmannen är en Nybyggare så går man ut med signalement....

Johan sa...

@ Anonym

Man kan inte utgå från att alla med ljust hår är svenskar.

Jag minns inte - gav polisen något signalement på Salar Mahmoud Hassan (i media kallad "Farstapedofilen")?

Ulmerkotten sa...

@ Johan,

Jag såg det. Så nu spekulerar jag i om informationen inte avsiktligt är felaktig. 20-40år säger ju inte ett dyft.

Det finns givetvis en liten möjlighet att det är en svensk idiot som rymt eller blivit utsläppt från hispan. Men vi får se -om man nu lyckas hitta gärningsmannen.

Robin Shadowes sa...

Jag tror att dom fullt medvetet ljuger. Dom är numera medvetna om att strategin med vitpixling har misslyckats. Dessutom kan många numera läsa mellan raderna. Så därför modifierar man nu taktiken och ljuger som hästarna travar. Svensson måste till varje pris föras bakom ljuset och fås att tro att gärningsmannen är pursvensk som dom själva. Skulle inte heller bli förvånad om man tänker offra en helt oskyldig människa av just den anledningen. Man letar upp en blond s k fall guy som man sedan smetar dit lite DNA från flickan. Till varje pris måste nybyggarna skyddas.

Ulmerkotten sa...

@Robin
Men sedan är ju just brottet en mycket större nyhet än att man får fast gärningsmannen och denne döms. Dessa två sistnämnda saker går dessutom att tysta i pressen.

Ett exempel är ju Elin Krantz; mycket stora rubriker om dådet. Sedan när man fällde gärningsmannen var det tyst i media.
Vi kan dra oss till minnes tredje punkten i Lilla Saltsjöbadsavtalet som lyder;"- Att under en tidsperiod av fem år systematiskt nedtona de negativa effekter som utpekande av speciell rastillhörighet vid brottslig verksamhet kan komma att ha för drabbade populationer.”

Anonym sa...

Det skall ju finnas en mörk man som
just följt efter flickor och ofredat dem och stigit av och följt efter dem just vid St Erik
han har väl ändrat utseendet lite när det började brännas.