torsdag 21 juli 2011

När polisen gör lite för mycket


- och när polisen gör mycket för lite

Jag har haft en del att göra den senaste tiden och av den anledningen har bloggeriet lugnat sig något. Tiden räcker bara inte till, och det handlar ju om prioritering av just vad man kan göra på den tid som står till buds.

Först skulle jag dock vilka konstatera att jag sannolikt är på en mycket svart lista när det gäller bloggande och kommentarer. Av SvD är denna blogg som jag tidigare rapporterat, helt bannlyst eller pokad, inga länkningar till SvD funkar. Igår stänkte jag in en kommentar på PI, och denna kommentar fick några ”gillar”, sedan bara försvann den. Lite märkligt faktiskt eftersom PI brukar ange ”kommentaren är borttagen” när de raderar något. På PI har jag dock en rätt hyfsad ”record”, med snart 10000 ”gillar”, vilket gör minst 15 ”gillar” i snitt per kommentar, vilket är ganska hyfsat snitt. Men vad som oroar mig är att en kommentar bara försvann, och alltså undrar man om det inte finns någon PK/storebror som rensar discus från opassande kommentarer.

Ok, men tillbaka till ämnet. Tidigare idag publicerade Upsala Nya Tidning (UNT) en artikel om att alla bilbränder, i synnerhet i berikarområdet Gottsunda var ouppklarade. Man berättade att man inte satt fast en kotte under hela 2010 trots att det eldats upp massor med bilar. Man gör alltså lite för mycket.  Vi snackar om 47 bilar, kanske med ett snittvärde av 100.000kr, eller 4.7miljoner. Men polisen gör uppenbarligen inte ett vitten och beklagar saken, emedan de skickar ut massor med poliser för att kolla nykterhet, hastighetsefterlevnad och andra helt larviga saker. Det står om man läser mellan raderna i artikeln. Man försöker hitta mönster och tittar lite i backspegeln.
En intressant aspekt är givetvis att kostnaderna för dessa bilbränder inte belastar stat eller kommun. Alltså, kan polisen strunta i dem eftersom det drabbar privatpersoner eller försäkringsbolag. Man har alltså inte gripit en enda person för en enda uppeldad bil.

Men nu är ju UNT en PK-blaska, givetvis finns ingen som helst koppling till berikarområden eller invandring/invandrarungdomar, men den kopplingen gör man givetvis inte.
Och rent skrattretande är sedan att i stället för att gå till pudelns kärna, d.v.s. ta fast idioterna och straffa dem, kommer man med medborgare som hittar på fiffiga förslag, och som man säger i detta klipp att det blivit ”mycket tryggare”, eftersom man tvingats ta bort träd och buskar vid parkeringsplatserna, byta belysning och fixat starkare glödlampor. Man blir imponerad över det PK-åtgärdspaket som sker på frivillig basis, och UNT rapporterar om. Inte ett ljud om att ta fast gärningsmännen eller berikarungdomarna, utan bara hitta på sätt att klara sig undan deras verksamheter. Alltså flyttar man antingen samma problem till andra ställen eller åxå blir det andra problem av asocial typ, som stenkastning mot utryckningsfordon eller vad som nu roar dessa typer. En cancersjuk patient kanske tycker det känns mycket bättre temporärt med ett varmt fotbad, och då kanske UNT skriver ”lyckat projekt hjälper cancersjuka”. Eller man kan kissa på sig när det är kallt om benen  - det blir temporärt varmare, men löser det problemet i längden.

6 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

För en tid sedan funkade inte Disqus alls för mig på en hel vecka men det gällde av någon märklig anledning bara Chrome. På IE fungerade det normalt. Vilket gav upphov till en viss irritation att behöva använda två webb-läsare samtidigt. Tydligen var jag inte ensam eftersom jag läste en kommentar på PI som hade samma problem som jag. Under den veckan blev jag varse att det var bara Disqus dom hade blockerat. När jag loggade in via Google så hade jag kunnat kommentera om jag velat. Avstod dock eftersom jag vet det ända hade blivit raderat ett tag efter. Däremot kunde jag inte motstå att trycka på gilla-knapparna nu när jag plötsligt hade tillgång till ett obannat konto. Det var väl därför dom upptäckte det nya och bannade det också. Fy fan att dom inte ens kan unna en att använda gilla-funktionen.

Hoppas verkligen inte att dom har sjunkit så lågt att dom börjat anlita Interaktiv Säkerhet AB. Tror knappast dom skulle medge det i så fall. Men vad kan det annars bero på att dina inlägger förvinner mystiskt? Kan FRA/SÄPO/Must ha ett finger med i spelet?

Ulmerkotten sa...

Man börjar bli mer och mer misstänksam. Alltså, kommentaren fanns i några minuter, och det innebär att den avsiktligt raderats.
Nu återstår alltså frågan vem som gjorde detta.
Ett alternativ är att det gjordes oavsiktligt av PI. Detta är föga troligt eftersom PI brukar skriva när de raderar, "kommentaren är borttagen".
Sedan kan vi bara konstatera och spekulera. det som tillhandahåller Disqus kan det knappast vara, så då har vi kvar de organisationer du nämner, och sannolikt finns det andra.

Vad jag påtalade var att svensk strafflagstiftning inte är anpassad till denna typen av brott, och förordade införandet av dödsstraff som det ultimata straffet. Inte för att man behöver ta till det i "onödan", utan för att ha en beredskap mot t.ex. terrorister som avsiktligt mördar massor med oskyldiga.

Eller vad sägs om dådet i Oslo? I Sverige hade den som ställt till det dömts till "livstid", och varit ute som en fri man efter kanske 17 år.

Robin Shadowes sa...

Det är oerhört skrämmande om FRA/SÄPO eller Must går in och raderar privatpersoners inlägg. Men vi för aldrig glömma att dom har tillgång till all den bästa teknologin. Superdatorer vi vanliga människor bara kan drömma om. Det finns massor av teknologi som är så avancerad att Svenne Banan skulle tro att man förläst sig på för mycket science fiction-böcker. Men det finns scalar-vapen baserad på Tesla-teknik vilka kommer användas i samband med storskaliga uppror, då man sänder ut mikrovågor och allt levande inom en viss radie kommer ligga på marken och vrida sig i smärta. Så har vi HAARP som används till att manipulera vädret men också till att utlösa jordbävningar, orkaner, vulkaner och tsunamis. Sedan finns det ren Big Brother-teknologi också, så man kan sända in ljud och röster inuti människors huvud. Tänk bara om rösten påstår sig vara Gud eller allah och beordrar dig att gör ditten eller datten. Men det finns även teknologi för att läsa tankar, vilket förmodligen är det mest skrämmande. Det kommer bli slutet för individens frihet och privatlivets helgd. Det är inte nys för jag har sett att det finns patent för en massa sån skit. Mest amerikanskt givetvis. NATO har ju övat i Norrland så det är högst troligt att dom har tillgång till om inte all sådan skit men åtminstone en del.

Johan sa...

"Man börjar bli mer och mer misstänksam. Alltså, kommentaren fanns i några minuter, och det innebär att den avsiktligt raderats."

Har du kollat, om den återuppstått? Det har hänt mig..

-----

UNT: "- Vid det förra tillfället gjorde vi en kartläggning av bränderna och då kunde vi inte se något samband. Det är vanligt folk som drabbas. Och det är olika bilmärken."

Jamen, om de undersöker de drabbade ägarnas sko-nummer eller kragnummer, så kanske de hittar något spännande "samband"...

Ulmerkotten sa...

@ Johan

Nix, det har inte återuppstått.

Jäpp, jag gillar åxå polisens logik. Underbart sätt att försöka lösa problemet.
Man kanske tror att det är "Volvohatarnas förening", "Röda bilarnas jihad", eller "Vi som inte gillar regplåtar med jämna nummer" som eldar bilar efter vissa preferenser.

Robin Shadowes sa...

Apropå internet-censuren så finns det små ljusglimtar i mörkret. Råkade nyss läsa det här på Muslimska Friskolan.

Redaktionen för digitala medier på Sydsvenskan har under de senaste åren bestämt vilka bloggar som fått passera deras censur. Nästan alla islamgranskande bloggar har stängts av från Twingly hos Sydsvenskan. Efter några år med denna censur slog Sydsvenskan till och censurerade bort alla bloggars möjlighet att twingla. Bakom dessa demokratifientliga beslut stod Sydsvenskans redaktion för digitala medier. Troligtvis eftersom redaktionen inte har något att censurera längre tar Sydsvenskan steget att avskeda hela redaktionen. Ingen medarbetare beräknas följa med till hålan Åsensbruk i Dalsland, dit Bonnier förlagt verksamheten för att bli av med de överflödiga åsnorna:


"Sydsvenskan flyttar hela affärsområdet digitala medier till Bonnier-ägda Bink.
Chefen, Camilla Jonsson, avgår och 13 tjänster kapas.

Medarbetarna på Sydsvenskan Digitala Medier i Malmö erbjuds att flytta över till Bink – i Åsensbruk i Dalsland."

"Frågan är hur många från Sydsvenskan som vill jobba i lilla Åsensbruk som har runt 500 invånare.

– Det säger sig självt att det inte kommer att vara särskilt många, vilket innebär att Bonnier tyvärr går miste om värdefull kompetens, säger Camilla Jonsson."

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2011/07/sydsvenskan-sparkar-redaktionen-for.html