söndag 31 juli 2011

Uppklarningsprocent - noll


I en lokaltidning kan man tycka att små triviala saker må publiceras. Bortsprungna katter, småbrott, förändringar mot vardagen o.s.v.
Men i Uppsala är det knappt värt en notis längre om någon eldar upp folks bilar. Se dessa två länkar (1 och 2). Vi pratar om saker som är värda kanske 100.000kr, och som någon eller några avsiktligt förstör. Utan att göra det för egen vinning. Man eldar bilar och det är nu så vanligt att det snart inte skrivs om. Men det är bara halva sanningen, det är två fenomen till; det första är att det sannolikt är ”berikarungdomar” som roar sig med detta, och det andra är att polisen verkar helt handfallna och allokerar kanske lite resurser efter att bilar eldats upp. Men faktum kvarstår, man har inte fått fast en enda person trots att det eldats upp bilar för åtskilliga miljoner i Uppsalatrakten.

I någon artikel i PK-blaskan UNT, satsade man på mer belysning på parkeringsplatserna och tog bort skymmande buskar och träd, för att de som parkerat sina bilar på en parkeringsplats skulle kunna känna sig tryggare.

Nu pratar vi bara om Uppsala, hur många bilar som brinner dagligen över landet vet jag inte, men det är ju ingen nyhet i rikstidningarna, så tydligen någon form av ny vardag man tydligen ska lära sig acceptera, uppklarningsprocenten är noll (länk).

Samtidigt har vi två andra fenomen; det första är politikernas totala acceptans för allt multikulti. Ingen nämner ett ljud om avarter, om problem om sexualbrott, om den grova överrepresentationen som finns när det gäller invandringsrelaterad kriminalitet, eller kostnader. Det multikulturella samhället är ju mer ”spännande” som Reinfeldt uttryckte saken.
Den andra saken är polisens prioriteringar. Man spenderar massor med pengar på t.ex. trafikövervakning, och straffar svenska medborgare som råkar köra några ynka km/h för fort, eller tagit en pilsner till maten.

Saken är den att polisen styrs av pengar, och historien är betydligt längre. Men om privatpersoner får sina bilar uppeldade struntar polisen i detta, eftersom kostnaderna inte drabbar stat eller kommun. De drabbar privatpersonen och dennes försäkringsbolag, inte ett öre av detta brott drabbar stat, kommuner eller landsting. Vidare, om man lyckas gripa någon av de som eldar upp bilarna, blir det sannolikt lite larviga straff, och inga skriverier efterson det inte ser bra ut ur PK-synpunkt att ”berikare” ägnar sig åt att elda privatpersoners bilar för nöjes skull. Alltså beklagar man lite, berättar hur svårt det är att få tag i gärningsmännen när det gäller bilbränder, och skickar ut hela styrkan man har till trafikövervakning.

Polisen hade för länge sedan en slogan som man körde med där det stod: ”Polisen – samhällets skyddsombud”. I ett kommunistiskt samhälle är formuleringen helt korrekt; medborgarna är till för staten, har inget eget liv eller egen vilja – staten styr allt. Medborgarna är samhället och styrs av staten. Ren slavmentalitet alltså.
Men polisen är idag inte medborgarnas skyddsombud. Man struntar blankt i brott som inte orsakar staten/landstingen eller kommunerna skada.

Tror du mig inte? Jaha, vad är uppklarningsprocenten på dessa bilbränder? På villainbrott/bostadsinbrott, på bilstölder, på stölder…alltså brott som inte drabbar stat, landsting eller kommuner?

2 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Vill minnas att PI för nån månad erbjöd lärare att vittna om förhållandena på skolorna anonymt. Verkar visserligen ha runnit ut i sanden eller så vågar ingen ens anonymt, vad vet jag? Men det hade ju varit intressant att få höra vad dom anser som de facto fått sina bilar uppeldade, vilka dom tror ligger bakom och varför. Så om någon av er råkar läsa denna bloggen kan ni väl höra av er anonymt till Ulmerkotten?

Ulmerkotten sa...

Jäpp, sådana åsikter välkomnas. Alla som vill kan givetvis vara anonyma.
Jag svarar även på meningsmotståndares åsikter, så gott jag kan. Vill Ni personangripa mig eller kasta glåpord får Ni väl roa Er med det. I min bok säger bara det, att det saknas argument, och sådant kommer garanterat ignoreras.

Det enda jag skulle radera från denna blogg är saker som enligt min åsikt bryter mot lagen. Men något sådant har jag inte sett än.