måndag 1 augusti 2011

Hur många ska dö norr om polcirkeln?


Det här en kul grej om islam och muslimer (länk SvD och DN). Alltså, och som jag påtalat tidigare; islam är en religion som inte hör hemma i ett modernt västerländskt samhälle. Det finns massor av delar i koranen som direkt uppmanar till lagbrott, och synen på kvinnor och avvikande sexualitet kan man ju nämna som exempel. Min slutsats är att ingen klok och tänkande människa kan vara muslim. Sorry, det må kallas för religion, men i min bok är man faktiskt bara rent dum om man tror att en skrift som är 1400 år ska gälla idag.

Men dagens skämt med muslimer är självförvållat. I den uråldriga boken (som alltså är äldre eller av samma datum som asatron), stipuleras tydligen att en god muslim inte får äta eller dricka under ramadan emedan solen är uppe. Om nu Muhammed kommit med ett sådant dumt påbud på 600-talet, måste givetvis varje rättrogen muslim följa detta till punkt och pricka. Nu är ju bara problemet att det är sommar i Sverige, och i synnerhet norr om polcirkeln går solen inte ner. Nu väntar vi på tidningsrubrikerna från nordligaste Norrland; ”17 muslimer svalt ihjäl i Kiruna”. De som bor något söderut, i Luleå eller så får väl frossa som idioter under någon halvtimma, för att säkerställa vätskebalansen och kaloriintaget. Kanske överlever de dock.
Eller får man föreslå intravenösa näringslösningar? Vad säger koranen om sådana? Varför inte låta svenska kyrkan i Lule anställa en imam för att utreda saken?
Nu försöker man givetvis komma undan problemet med att mena att det är solens upp och nergång i Mekka som ska gälla. Jädra fuskare! Stå Ert kast och svält ihjäl, dö av vätskebrist, eller inse att islam är en helt vansinnig tro som inte hör hemma bland personer som kan skriva sitt namn och tänka själva.

Inga kommentarer: