lördag 20 augusti 2011

Nytt Dallas, vid Medelhavets kant


Ok, jag har bloggat om detta för några år sedan. Det är den klassiska konflikten mellan Israel och palestinierna. Historiskt sett, alltså sådär sedan en 40 år tillbaka blev svenska politiker, på den tiden ledande socialdemokrater, polare med palestinierna. På den vägen är det, och svenska media rapporterar om denna konflikt som att det är de elaka israelerna som alltid attackerar de stackars fattiga palestinierna med en massa onödigt dödade civilpersoner som följd.

Det andra problemet är att det alltid är palestinierna som börjar alla konflikter, och sedan när Israel slår tillbaka rapporterar svenska media om det. Alltså framstår Israel alltid som angripare och svenska medborgarna ska genom ”rastertekniken” ta ställning för palestinierna.
Så nu har palestinierna samlat på sig tillräckligt med vapen igen för att kunna starta en konflikt, och man håller då på att skickar in en massa raketer i Israel i första läget, sedan gör man räder in i Israel och därefter ruttnar israelerna ur och gör ett större angrepp. Vilket vettigt land skulle inte agera likadant med en sådan granne? Eller ska man acceptera att ett grannland skjuter in raketer på ens territorium?
Men i svenska media är allt givetvis Israels fel och de är aggressiva.

Men det skrämmande idag är att Egypten har nytt styre, och det är sannolikt ett gäng med muslimer med stort inslag av militanta sådana. De senaste månaderna har man sannolikt försett palestinierna med nya vapen. Så det illavarslande är att Egypten blandar sig i konflikten, precis som de gjorde 1967.

Nu dröjer det inte länge förrän palestinierna igen., för vilken gång i ordningen vet jag inte, drar en militär konflikt med Israel, men risken är nu att Egypten blandar sig i denna. Om så är fallet kanske vi har ett fullskaligt krig mellan Egypten och Israel.

För mig är hela denna konflikt solklar. De styrande bland palestinierna är Hamas, och även Hizbollah. Det är terroriststämplade organisationer. Det finns inget som helst tvivel på att de vill radera ut hela Israel från kartan och döda alla israeler och judar. Så hur svenska politiker och svenska media, med facit från minst 40 år kan fortsätta försöka försvara rent rasistiska och militanta terroriströrelser som avser att radera ut Israel från kartan är en gåta.
Givetvis stänkte SIDA iväg nästan 400 miljoner som hjälp till palestinierna 2010 som man kan läsa på denna länk.

Tja, antingen behövde de betala för nya vapen, eller åxå låter de det svenska biståndet bekosta mat, utbildning och annat emedan de köper vapen för pengarna de har. Allt under en borgerlig regering givetvis.
Denna historia börjar få fler och mer förutsägbara avsnitt än den gamla serien Dallas.

Länk till DN om detta.

Inga kommentarer: