måndag 15 augusti 2011

Två centerpartister har vaknat


Nu har två centerpartister tänkt till. Man skriver under Brännpunkt på SvD att sjöfyllerilagen är larvig, tjänar ingenting till och räddar i praktiken inga liv. Detta är helt sant men man lär aldrig ändra lagen, det är bara att inse.

För det första ska man ha bakgrunden till denna lag. Det var en gång så att det fanns två gränser för att framföra ett fordon på vägarna, det var 0.5promille, vilket hette rattonykterhet, och sedan gränsen 1.5 promille vilket var gränsen för rattfylleri. Detta var i sig logiska gränser eftersom man hade statistiskt bevisat att just gränsen 0.5 är en kritisk punkt där man rent statistiskt kan bevisa att alkoholhalten leder till en överrepresentation i olycksstatistiken. Och man är rent berusad om man har 1.5, inget att snacka om. Under denna gräns finns ingen statistisk signifikans som visar att alkoholhalten skulle påverka personens kapacitet att framföra fordon.
Sedan kom nykteristerna in i matchen och som en följd av den helt idiotiska och larviga ”nollvisionen” klippte man all logik, och menade att man skulle ha nolltolerans för alkohol i trafiken. Inte för att det skulle leda till färre olyckor, utan som ren principsak, och slängde ur sig floskler om att alkohol och bilkörning inte hör ihop.  Så det var på tapeten att sätta en gräns på 0.0 promille och straffa alla som hade någon påvisbar mängd alkohol i blodet.
Nu uppstod problemet att alla mätmetoder har ett fel, och vidare att t.ex. filmjölk, och lättöl innehåller alkohol, och man hittade på gränsen 0.2 promille för att alla skulle bli nöjda och röstade igenom detta i Riksdagen. Nykteristerna blev glada och Nollvisionen hägrade, helt utan verklighetsförankring. Man passade givetvis på att kalla allt för ”rattfylleri” för att få all form av berusning bakom ratten att låta allvarligare. Man frågar sig hur ”full” en person är som druckit en starköl och knappt passerat 0.2 promille. Min definition av full går i alla fall betydligt högre, men det gör inte de som vet bäst i Riksdagen, d.v.s. nykteristerna. De vet allt om berusning och alkohol, märkligt nog.

Baserat på detta var det dags att ge sig på båtlivet. Det finns ju i nykteristernas värld ingen som helst anledning att vara berusad, och definitivt inte framföra en båt i detta tillstånd. Kom nu ihåg att nykterister tror att alla som druckit en folköl är fyllon. Så visst är det praktiskt att komma med ett förslag att samma regler ska gälla på sjön som på land? Kan man inte skilja på en båt och en bil är saken självklar. Kan man ej heller skilja på en stor öppen vattenyta på sommaren och en smal hal vinterväg med dålig sikt, likaså. Det skulle kanske bli enklare för medborgarna att komma ihåg vilka regler som gällde, oavsett hur verklighetsfrämmande de var och är. Nolltolerans och nollvision, blev för en kort och visionär period. Givetvis under den underförstådda flaggan att politikerna vet vad som är bäst för dig lille medborgare, det är för din skull vi är måna om ditt liv, lita på oss. Och sist men inte minst ska du inte glömma en sak som är ledstjärnan i alla kommunistiska och socialistiska samhällen – du är till för samhället, samhället är inte till för dig. Historien är egentligen lite mer komplicerad, men det orkar jag inte berätta om nu.

Så nu är det som det är, och det är väl ”bra” ska du tycka, lille medborgare. Tänk inte, lägg hjärnan på stolen bredvid och lita på de folkvalda i demokratins högborg. Ungefär som att titta på en film, tänk inte utan titta och njut. Du är ju en del av paradiset och de beslut de kloka och visa politikerna fattar ska gälla alla, under alla förutsättningar, oavsett den aktuella situationen, det fattar du väl? Att komma med ”jag körde två knop, hela fjärden är tom och spegelblank, och jag har kört denna båt i 20 år” duger inte om du tagit ett glas vin. Du ska straffas och sedan bli av med körkortet för bil, fattar du inte det? Du har ju ”problem” lille medborgare.

Tro nu inte att länken ovan kommer att visas i SvD. Denna blogg är bannad av SvD rent generellt. Det jag anser och uttrycker är inte PK, alltså inget som ska komma andra medborgares kännedom. Farligt för medborgarna uppenbarligen.

2 kommentarer:

Calle sa...

Du har alldeles rätt i din analys. Visst ska man visa omdöme även när man kör på sjön, men nog ska man väl kunna ta sig en pilsner för det. Kläm åt dem som uppträder utan omdöme och ansvar det tycker jag, men alla vi övriga som sköter oss kan de låta bli. Tydligen har de styrande för länge sen glömt att det fanns någonting som hette sunt förnuft en gång i tiden.

Ola Ljungberg sa...

Briljant !

Hälsar www.alltom02promillepasjon.se