måndag 22 augusti 2011

Tack Billström! Jag är islamofob.

Det här är en typisk propagandaartikel i DN, och det är tydligen så att Ullenhag betalat ” Forum för levande historia” för att bevisa sin tes.
Nu tar vi det lugnt och tänker lite. För det första är det givetvis så att ingen ”biter den hand som föder”, och därför kommer givetvis resultat som ska verka skrämmande och bevisar just det Ulenhag vill. Sedan kan man ju fundera på de statistiska kunskaperna och relevansen när det gäller ”Forum för levande historia”, snackar vi om SCB?

Nästa problem vi har är det rent statistiska. Vad är inklusionskriterierna för ”islamofobi”? Det är ett mycket subjektivt begrepp, men givetvis kopplar man det med vad man kallar för hatbrott. Men frågeställningen är dessutom inte hur många anmälningar man som inkommit, utan egentligen hur många som dömts. Anmäla kan alla, men om denna anmälan har en laglig relevans är en helt annan sak. Om jag t.ex. tycker att burqa och niqab inte bör tillåtas i detta land är det då islamofobiskt, eller min demokratiska rätt att uttrycka min åsikt enligt yttrande och tryckfrihetslagen? Kanske blir min blogg stämplad och med i den beställda statistiken som islamofobisk.

Vidare i hela artikeln paddlar man på att jämföra antisemitiska motiv med islamofobi. Nu är det ånyo dags att tänka till. I detta land har vi inte haft några problem med antisemitism på sådär 50år. Det har funnits judar i landet, men de har aldrig ställt till något eller orsakat problem.

Men helt plötsligt snackar Ullenhag om antisemitism som ett problem. Var finns då det problemet? Tja, inte hos den svenska befolkningen utan invandrarbakgrund. Man har de senaste åren, och i sanslösa mängder importerat muslimer från arabisktalande länder, och märkligt nog har antisemitismen ökat. Eller ska vi säga att det är knappast förvånande? Fråga gärna de få återstående judarna i Malmö om det är svenskar som angriper dem. Alltså är det så enkelt att man (i synnerhet Ullenhag), skapat just antisemitism genom att ha en sådan stor invandring av just tillåta en sådan invandring av muslimer. Är judar och muslimer blandbara i ett multikultisamhälle någonstans i världen? Tidigare, alltså under sådär 45 år har vi inte haft några större problem med antisemitism, men nu har vi det enligt Ullenhag. Mycket märkligt eller hur?

Men grundproblemet ligger just i islam. Det är alltså en religion som grundar sig på en 1400 år gammal skrift, som i muslimernas värld är lag. Inte tolkningsbart som bibeln, utan ren lag. Många muslimer anser att den för muslimer ska ersätta Sveriges Rikes lag.

Nu är problemet att jag skriver 2011, och anser att förhållningsorder och regler som skrevs på 600-talet i arabvärlden inte hör hemma i ett modernt västerländskt samhälle. Det är inte islamofobi, det är ren och skär logik. Asatron är nyare än islam, är det "asafobi" att ifrågasätta Oden, Tor och denna världsbild?
Alla som kommit till den enkla insikten är alltså enligt Ullenhag eller ”Forum för levande historia”, islamofober.
Det är bara att läsa i klartext i koranen om att alla ”icke troende” ska dödas, och att den som dödar icke troende belönas i himlen.

Och hur är det med jämställdheten, eller med synen på homosexuella eller andra sexuella avvikande? Vad tycker imamerna om dem? Hur många kvinnliga imamer finns det förresten? Varför ska muslimska kvinnor gå runt som sopsäckar?
Listan på både hur illa islam passar in i det Sverige jag vill ha, och ser en framtid för kan göras lång.

Kalla det för islamofobi om Ni vill. I min bok heter det logik, respekt för andra människor, kulturer, värderingar m.m. samt att måna om svensk tradition och svensk kultur, som den ”barbar” jag är.
Så kalla det gärna för islamofobi. Smickra mig, som svensk. Tack Ullenhag! Tack Billström!

1 kommentar:

logiko sa...

guld värt inlägg, Billström försöker att vara en sånt fint demokrat, göra alla hårda kanter runda, undvika dialog och vifta bort allt kritik till den grad att han försvaga och blinda sig själv med hans egna ord.