måndag 29 augusti 2011

I Storebrors klor, lille medborgare


Här har man vi beviset för att man har och kommer ägna sig i media åt enkelriktad propaganda. Man skyller på personangrepp, olagliga kommentarer och rasism. I själva verket är det så att man endast vill ha PK-propaganda och inte bli emotsagd. Debatter och logiska argument är förbjudna.

Givetvis finns det några få idioter som kommer med rena olagligheter, men det är ingen som helst svårighet att värna och sedan banna dessa identiteter om man vill. Skulle det knipa kan man säkert begära ut dessa personers IP-adresser, under samma hänvisning till lagen som piratjägarna kan och banna dem. Men det vill man inte, eller ens prata om. Man är ute efter en ren top-down-information, eller propaganda, där tidningarna tillhandahåller den information medborgarna behöver, och ska bygga sina åsikter på.

Vi som varit aktiva på nätet och läser informationskanaler som PI och Fria Nyheter, vet hur man avsiktligt vinklar saker för att på så sätt skapa den bild i läsarnas information som man avser. Man använder sig framför allt av den s.k. rastertekniken där man selekterar ut den information man vill att medborgarna ska få. När det gäller invandringspolitiken är det framför allt två tekniker som sticker ut. För det första är det givetvis tabu i vanliga media att ens nämna att något negativt som hänt (brott t.ex.) har någon som helst knytning till invandring eller invandrare. Man ändrar platser så att Rinkeby blir nordvästra Stockholm, man kallar det ungdomsgäng, man ”flashar” nyheter snabbt, alltså några timmar så att få hinner läsa dem, man berättar halva historier alltså mindre än man vet och döljer problem och kostnader för invandringen rent generellt. Här har vi ett exempel på hur man inte berättar att det handlar om zigenare som drar nytta av det höga guldpriset. Observera att man i artikeln pratar om liknande brott.
För det andra ljuger man folk rakt i ansiktet, utan att blinka. Ett typexempel på detta har vi från Hasse Aro, som direkt ljuger, som man kan se på denna länk.
Man försöker alltså, och har sedan ca två år censurerat tiotusentals kommentarer (minst) som varken förolämpar någon, är aggressiva, strider mot de kommenteringsregler som gäller eller på annat sätt varit lagstridiga. Kommentarerna har inte passat de direktiv man följer, och man har inte varit (och är inte), intresserad av någon debatt. Man vill att det man proklamerar ska stå oemotsagt och det är avsikten med denna censur.
Man drömmer sig tillbaka till den tid när det som stod i tidningarna var fakta och den lilla variationen mellan de olika tidningarna speglade alla åsikter.

Vi skriver nu 2011, och vissa har inte fattat det. Tidningar på papper kommer att försvinna. Internet finns och om inte politikerna i desperation, och med samma argument som tidningarna avser att förtrycka yttrande och tryckfriheten – och därmed det största fundamentet för demokrati, kan de kasta in handduken. Politikerföraktet kommer stiga, och tilltron till gammelmedia kommer rasa. Sanningen kommer att avslöjas genom allt ordbajseri och ”nysvenska” ord.

Men bli nu inte förvånad om länkningen via Twingly inte visas i SvD. Denna blogg är bannad av Interaktiv Säkerhet AB i Varberg, som på uppdrag av SvD och med hemliga instruktioner raderar alla kommentarer och länkningar som inte är politiskt korrekta. Det jag påtalar och skriver, ska inte spridas. Yttrande och tryckfrihet - grunden för demokrati. Leta gärna efter Twinglylänkningen i SvD...hittar du den inte så vet du.


...och visst är det symptomatiskt - SvD tillåter vare sig länkningar eller kommentarer till artikeln om att tidningarna ska begränsa yttrandefriheten. Det finns ju en risk att folk blir förbannade - alltså tillåter vi inga kommentarer. Hahaha! Behöver du fler bevis? Knappast - om du inte är ruskigt naiv.

2 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Lite intressant information om Interaktiv Säkerhet AB från Flashback. Man kan tycka vad man vill om Fb men dom kan ibland vara en alldeles ypperlig källa till fakta. Framförallt är dom betydligt bättre på grävande journalistik än vad fulmedierna är ironiskt nog.

https://www.flashback.org/t1126791p2

https://www.flashback.org/t1345518

Ulmerkotten sa...

@Robin

Mmm...jag vet inget om dem och man verkar mest fiska efter att smutskasta ägarna som täljer guld med fällkniv idag. Det är liksom inte problemet.
Bara det faktum att de finns talar om att det är något sjukt i hela historien.
Man har alltså hemliga överenskommelser med sina "kunder" om vilka regler som ska gälla för att radera länkningar och kommentarer. Dessa är uppenbarligen mer långtgående och mer detaljerade än vad tidningarna specificerar i sina regler. Sannolikt även baserade på regler tidningarna fått från "ovan".
Det är som att spela fotboll med en regelbok som ska gälla för spelarna, emedan domaren följer en helt annan.

Lite Wallraffning på Interaktiv Säkerhet vore mycket intressant. Instruktionerna till de anställda, samt vilka regler som de olika tidningarna har, skulle nog leda till slutsatsen att det finns regler från politikerna om vad som ska gälla.
Att försöka komma åt dekreten från politikerna är väl knappast att tänka på. Men mitt huvud är det helt klart att de finns.