onsdag 31 augusti 2011

Eid al-PK


Ibland blir man rent ut sagt arg när man läser dagspressen. Igår körde SvD med denna artikel.

Nu tar vi det lite historiskt. Sverige är världens äldsta land, vi har traditioner som går tillbaka för landet kristnades för sådär 1000 år sedan drygt. Det är grunden till den helgdagar vi har, och det har i hundratals år fungerat så. Alltså är de nationella helgdagarna baserade på antingen seder och bruk från innan landet kristnades eller kristna sådana. Det är vår bakgrund, vår tradition, vårt arv.
När det gäller arbetsplatser är det så att alla har semester att ta ut, vanligtvis fem veckor. De fem veckorna kan alla arbetande lägga där det passar.

De senaste åren har vi haft ett sanslöst inflöde av muslimer, som är regelrätta kravmaskiner, och menar att vi i detta land ska anpassa vårt levnadssätt till vad som gäller för deras s.k. religion. Är det inte krav på halalmat, är det badtider som ska ändras, fläskkött ska inte serveras, moskéer i varenda by eller kvinnor ska ha rätt att gå runt som vandrande sopsäckar. Detta har alltså hänt de senaste kanske 10 åren emedan våra traditioner när det gäller helgdagar sträcker sig hundratals, om inte tusen år tillbaka.

Nu finns det alltså tre alternativ; det första är att muslimerna får använda sin semester till denna ”högtid” för dem.  Arbetar de full tid har de fem veckor att fördela efter eget godtycke i överenskommelse med sin arbetsgivare.

Det andra är att proklamerar den där konstiga dagen till helgdag, så att ingen behöver arbeta, bara för att det kanske handlar om kanske 100.000 arbetande muslimer som kommit till detta land och tycker att vi ska anpassa vårt leverne till deras s.k. religion. Alltså skulle alla anställda i detta land bli lediga, helt utan orsak för kanske 3-4 miljoner personer som fullständigt struntar i muslimernas högtid.

Sedan har vi tredje alternativet att man skulle ha en pott för helgdagar, som man fördelar som man vill. Nu är det ju bara det att arbetsledare måste se till att en produktionskedja fungerar. Falerar den på någon punkt ligger produktionen nere.  Man kan inte ha judar som har rätt att vara lediga vissa dagar, muslimer andra, hinduer tredje, ateister fjärde, buddister en femte eller vad det nu är. Hela produktionskedjan måste vara besatt för att ett företag ska fungera. Som sagt; en fullt anställd har fem veckor att spela med, och ledighet beviljas om det fungerar för företaget, inte annars.

Alltså och slutsats; Det finns ingen som helst anledning att ens fundera över denna dumhet. Men den är ju PK och det är klart att media tar in den, som en del av ”muslimacceptansen”, den "spännande" multikuturalismen man vill pådyvla oss svenskar, vilket är sorgligt. Själv blir jag bara förbannad.

2 kommentarer:

Urban sa...

Förbannad ser jag som ett lindrigt uttryck,men ska någon ställas till svars så är det dessa förbannade politiker som ger bort det här landet
men jag har fortfarande inte förstått varför dem ger bort detta lands ekonomiska och kulturella tillgångar
Varför?

Johan sa...

Lite väl självgod bloggpost där väl? Sverige är inte världens äldsta land. Det är snarare Etiopien. Namnet förekommer i både Iliaden och Odyssén. Det blev f.ö. kristet på 300-talet, dvs långt före Sverige