lördag 5 januari 2013

Ullenhag vill ha respit


Den sanslösa invandringen och obefintliga integrationspolitiken skapar givetvis en massa problem. Man frågar sig när vi nådde gränsen för hur många som ett land kan ta emot utan att problem uppstår som är direkt relaterade till invandringen? I detta land har vi definitivt passerat den gränsen för länge sedan, och det kommer sannolikt ta årtionden innan de problem vi idag har är lösta. Detta även om vi stänger gränserna redan idag. Jag pratar dels om monetära kostnader i form av socioekonomiskt stöd, socialbidrag, arbetsmarknadsåtgärder, svenskundervisning, samt diverse fantasifulla projekt. Men även kostnader till följd av kriminalitet. Kostnaderna för den sistnämnda kan vara stora för samhället, men relativt små för stat/landsting/kommuner. Dessa kostnader betalas av försäkringsbolag, företag eller privatpersoner. Om t.ex. en bil eldas upp, blir det en kostnad för privatpersonen och dennes försäkringsbolag. Ok, det kanske kostar lite med en polisutryckning, och lite släckningsarbete för brandkåren, men det är inte så stora kostnader. Som en följd kan man räkna med att försäkringspremierna höjs eftersom försäkringsbolagen måste ha täckning för sina kostnader. En kostnad för alla försäkringstagare alltså, och en kostnad för samhället.

Men generellt finns inga konkreta siffror att tillgå, vilket är mycket märkligt i statistikens och personnumrens förlovade land. Sannolikt finns det både statistik och siffror, men de är hemliga eftersom det är tabu att ifrågasätta den förda invandringspolitiken. 

Men Ullenhags senaste utspel som SvD publicerar idag är lite intressant. De vanliga recepten kommer igen – pengar och mer resurser, men utan några lösningar.

Men problemet är givetvis mycket mer komplext. Man har ju sett till att stoppa in många som kommer till detta land i områden med ”stort utanförskap”, d.v.s. det bor i stort sett bara invandrare där. Givetvis blir det då så att dessa bildar autonoma enklaver med invandrare med samma bakgrund, samma länder, samma värderingar, samma religion och samma språk. De kan alltså inte bli någon integration i det svenska samhället utan i de områden med ”stort utanförskap” som man skapat, har man även enklaver med personer med samma bakgrund. De har inget som helst incitament att integreras i det svenska samhället. Att skolor från dessa områden uppvisar skrämmande låga resultat är alltså på intet sätt överraskande. Man har med den förda politiken inte fått någon integration, utan ren segregation.

Påhitten om hur man ska lösa de problem man själva skapat duggar. Här kommer några: Kanske skulle en nyanländ elev gynnas av att placeras i en lägre årskurs. Kanske kan denna elev också behöva extra tid i skolan. Det kan handla om att skolplikten förlängs med ett år, att man får fler undervisningstimmar eller att vissa ämnen prioriteras högre än andra.”/ Ullenhag.

För att vända på problemet, kan man ju tänka sig hur det skulle fungera att som svensk skolungdom hamna i en skola i t.ex. Afghanistan. Ett helt annat språk, byggt på totalt andra grunder, andra skrivtecken, andra undervisningsprinciper, ämnen och regler. Ovanpå det har vi givetvis studiekursen i sig självt. Så det är väl en självklarhet att det inte bara går att stoppa in skolungdom från andra länder i vårt skolsystem, baserat på ålder. Men hur kul är det för en 18-årig analfabet att börja i årskurs ett? Förlängd skolplikt? Är inte det diskriminering? Fler undervisningstimmar - det måste ju vara liktydigt med kvarsittning som straff - ren diskriminering.

Desperationen stiger och det är klart att det inte finns enkla svar. Alla av Ullenhags förslag har givetvis olika baksidor. Men det fundamentala problemet ska tillskrivas regeringen och den obefintliga integrationspolitiken, och Ullenhag plockar upp 105 miljoner för att få respit.

Så här kommer lite skämtsamma förslag till regeringen om hur man döljer problemen i skolorna i berikarområden:

1. Ämnet ”Korankunskap” blir ett kärnämne.
2. Arabiska blir ett A-språk, och jämställs med svenska.
3. Undervisningen ska ske på elevens hemspråk, och alla prov ska ske på elevens hemspråk.
4. Onödiga ämnen som matematik, engelska, fysik, kemi klassas som B-ämnen.
5. Nya gymnasiekurser inrättas: Exotiska matlinjen, Muslimska klädkodslinjen, Koranlinjen, Halaslaktarlinjen, Bidragslinjen…v.v. fortsätt själv. Man kan även tänka sig en linje för de med ambitioner i den ”undre världen”.
6. Svensk historia och samhällskunskap ska bort från schemat direkt. De är helt ointressanta. ”Ursvenskt är bara barbariet” och i framtidens samhälle behöver man inte veta hur ett samhälle fungerar. Det är ju som en kulturrevolution till visionen om det multikulturella paradiset.

Så vad tror du Ullenhag? Snart kommer du väl med kvotering till lediga tjänster av de personer Arbetsförmedlingen tillhandahåller för att alla arbetsplatser ska bli multikulturella?

Hur går det med ”nystartzonerna” förresten Ullenhag? Du vet ditt förslag du lanserade efter valet 2010 med att diskriminera svenska företag till förmån för företag i ”berikarområden” med ledning och anställda av utländsk härkomst.

Som vanligt - SvD kommer inte visa någon länk till denna blogg. Fetbannad sedan år. SvD har nämligen presstöd och SvD m.fl. ägnar sig år ren censur beträffande åsikter som inte är PK.






Inga kommentarer: