tisdag 14 april 2015

Dags att starta sedelpressarna?

Jag har liksom svårt att fatta hur regeringen tänker. Riksbanken har alltså dumpat den s.k. reporäntan till negativ för att får fart på inflationen. Samtidigt aviserar regeringen en massa höjda skatter, vilket direkt motverkar effekterna av låg eller negativ reporänta.
Migrationsverket ska givetvis ha mer pengar och som alla vet är försvaret ett skämt. Skolorna är usla, sjukvården likaså och vi har fattigpensionärer. Bostadsmarknaden är totalt överhettad med astronomiska priser som en direkt följd av lågt bostadsbyggande, den låga räntan och den sanslösa invandringspolitiken. Vi har hög arbetslöshet och bemanningsföretagen firar triumfer med att hyra ut arbetskraft några månader i taget.

Regeringen verkar leva i någon form av socialistisk idiotbubbla där man tror att man kan skapa företag och arbetstillfällen ut tomma intet, eller rättare sagt med att allokera skattepengar för att få fart på företagande.

Men den stora tankevurpan är alltså att man höjer skatter för att sedan allokerar pengar till olika saker man tror ska skapa arbeten. Det är givetvis så att om man sänker skatter, ökar konsumtionen i alla led och inflationen stiger.

Men eftersom vi nu har socialister som regering, lever man i tron att just politiker är de som både kan skapa arbeten med olika påhitt baserade på högre skatter, och styra samhället dit man vill. Detta givetvis i kombination med att man skapat en lika gigantisk som offentlig sektor. Man kan ju exempelvis skapa arbeten genom att låta 3 personer göra en persons arbete inom offentlig sektor, och sedan behövs ytterligare en person för administration/IT och en till inom HR. Gärna ska alla vara inhyrda av bemanningsföretag, så har vi ett jobb till som ska betalas med skattepengar. Genialt, eller hur? Sedan kan man berätta hur många arbeten man skapat med sin framgångsrika politik.
Så vad är det socialistiska nästa steget för att skapa inflation? Tja, det är ju snart inte många saker kvar än att starta sedelpressarna.

Inga kommentarer: