lördag 11 april 2015

Svensk Nationaldag?

Det är ju ganska uppenbart och känt att man delar ut svenska medborgarskap som konfetti. Men ett svensktmedborgarskap innebär alltså inte längre att personen är svensk. Det innebär tydligen att man är del av någon form av multikutiflum. Alltså helt obestämt vad det innebär. För att bli svensk medborgare behöver man inte kunna ett ord svenska, ha en aaaaning om hur Sverige styrs eller andra fundamentala saker som jag anser är direkta krav på att få bli svensk medborgare. Det räcker med att man funnits i landet en viss tid så blir man medborgare, även om tiden spenderats i fängelse för brott.
Massmedia gör sitt för att sy ihop påsen och man kan läsa om ”svenskar” som åkt till IS för att kriga, eller deltagit i gängstrider i berikarområden. I mina ögon är de inte svenskar, sådana personer är antingen direkt kriminella med utländsk bakgrund eller använder sig av svenskt medborgarskap som bekvämlighetsflagg. Slutsatsen är att man med dagens sanslösa invandringspolitik delar ut svenska medborgarskap till personer som enligt min åsikt antingen inte är svenskar, d.v.s. de uppfyller inte de mest fundamentala kraven man kan ställa på en person för att kunna bo/fungera i detta land eller ha rätten att få rösta i svenska val. Vet man inte vad det är för skillnad på stat, landsting och kommuner, vad har man då vid valurnan att göra? Kan man inte svenska, hur ska man då ha en aning om vad de svenska partierna står för och deras åsikter?

Nu har regeringen i alla fall, och mot all logik klubbat igenom att kommunerna ska vara skyldiga att hålla någon form av välkomstceremoni för de som blivit svenska medborgare under året. Alltså har man i första läget sänkt ribban för att bli svensk medborgare till ett rent skämt, men i nästa läge ska nya medborgare välkomnas med en ceremoni. Hela saken är ju skrattretande. Grattis! Du fick en liten plastleksak till din son och en ett svenskt pass i Cornflakespaketet.
Men med denna ribba för att bli svensk medborgare har mitt svenska medborgarskap ringa värde. Kunde jag, skulle jag emigrera. Men en gång i tiden gjorde jag i alla fall militärtjänstgöring. Vi hade gammalt skräp och vapen som var gamla men vi hade en sammanhållning, beroende på kamratskap och även vårt svenska medborgarskap. Vi var den svenska armén och skulle försvara landet i händelse av krig eller angrepp. Det var inget konstigt alls och som jag ser det, är det nu anorektiska svenska försvaret fortfarande en direkt symbol för just Sverige och består av underbetalda män och kvinnor som har just uppgiften att försvara Sverige som land.

Så vad kan man läsa? Någon jäkla kommun anser inte att svenska försvaret bör vara med på firandet av svenska nationaldagen för att man avser genomföra nationaldagsfirandet i andan av att ”välkomna nya svenskar”, och försvarets närvaro skulle alltså ”underminera” detta. Det skulle inte förvåna mig ett dyft om Umeå kommun välkomnade personer, ”nya svenskar”, som kommer till den svenska nationaldagen med flaggor för Boko Haram, al-Shabaab, Hizbollah, IS eller palestinierna.
 

Inga kommentarer: