tisdag 21 april 2015

Ett varnande exempel

Man funderar ju lite på de katastrofer som med mellanrum äger rum i medelhavet. Överlastade gamla båtar med folk packade som djur om inte ännu värre. Hela historien och utvecklingen är minst sagt fruktansvärd.
Men låt oss vända på frågeställningen och fråga oss vad det egentligen föranleder hela problemet. Varför väljer människor att betala flyktingsmugglare massor med pengar för att bli smugglade till EU och i synnerhet Sverige? Det är ju en ren omöjlighet att alla dessa människor är riktiga flyktingar som flyr undan krig och konfliktområden. I de fall så är fallet alltså riktiga flyktingar finns de ju i konfliktområdenas närhet, ofta i flyktingläger.

Men låt oss nu titta på vilka signaler svenska myndigheter skickar ut över världen. Den som kommer hit får bo på flyktingförläggningar, får allt han eller hon kan behöva och kan sedan få uppehållstillstånd och sedan plocka in alla anhöriginvandrare. Även om migrationsverket inte skulle köpa de direkta lögnerna går det att försörja sig som ”papperslös”, och ha rätt till hela sjukvården i princip gratis.

Vem kan mot denna bakgrund betvivla att Sverige inte är något annat än en ren magnet för ekonomiska lycksökare? Så genom att ha den sanslösa migrationspolitik som sjuklövern bedriver stödjer man alltså just smugglingen av ekonomiska lycksökare som t.ex. de som försöker ta sig över Medelhavet. Flyktingsmugglarna struntar säkert blankt i hur många som finns på varje båt, så länge de fått sina pengar är sannolikt ”ju fler desto bättre” som gäller. Om de sedan drunknar kan man åxå strunta i – man har ju pengarna.
Men det intressanta är att vi pratar om ekonomiska lycksökare, som är ute efter en bättre levnadsstandard, inte riktiga flyktingar.

Jag har inget emot att Sverige tar emot riktiga flyktingar, baserat på hur många vi är i detta land och det enkla faktum att vi har problem som det redan är, och som en direkt följd av den naiva migrationspolitik som bedrivits och bedrivs. Men vad jag direkt tycker illa om är att man dels genom den politik som förs understödjer den marknad som det uppenbarligen är att smuggla ekonomiska lycksökare till Sverige, och vidare att man tar från biståndet till riktiga flyktingar i konfliktområden för att finansiera de ekonomiska migranternas uppehälle och levnad i Sverige. Det sistnämnda är så nära rent inhumant handlande man kan komma. Flyktingar svälter och fryser ihjäl i flyktingläger emedan svenska skattebetalares pengar spenderas på att finansiera spelkonsoler, iPhones, märkeskläder och lyxboende i Sverige för de som själva valt att smugglas just hit. Varje s.k. ensamkommande flyktingbarn kostar skattebetalarna ca 1.5 miljoner per år. Hur många liv räddar denna summa i ett flyktingläger i en konfliktzon? Eller kanske du är så naiv att du tror ett ”barn” kan dyka upp någonstans i Sverige men kommer från en annan världsdel utan att avsiktligen ha smugglats hit?

Nu kan man alltså se Löfvén ropa efter att fler länder ska ”ta sitt ansvar”. Vi har alltså en sanslös invandring som kostar enorma belopp, samtidigt som problemen med invandringen hopar sig rent generellt med utanförskapsområden m.m. Vi är alltså snarast ett varnande exempel för att den politik som sjuklövern förespråkar och driver leder till problem och enorma kostnader inom landet, samt ger incitament för i princip alla som vill ha en bättre levnadsstandard att försöka smuggla sig till EU och Sverige i synnerhet. Sjuklöverns politik är varken human eller något som kan ses som föredöme. Snarare ett varnande exempel på vad en sanslös migrationspolitik kan leda till.

Inga kommentarer: