måndag 23 maj 2016

Beamtet


I Tyskland finns det något som heter ”Beamtet”. Det innebär att det är en myndighetsperson som utövar sitt yrke och gäller allt från skollärare till poliser. Att tjafsa med någon som utövar sitt yrke är föga lönande och den som t.ex. skulle ge sig på en polis blir mycket hårt bestraffad.
Nu har man i detta land importerat en massa problem som i sin tur har lett till ren gängkriminalitet och ungdomsgäng som kastar sten på alla utryckningsfordon som kommer in i berikarområden, med påföljden att det måste vara minst två polisbilar som åker in i dessa områden, eller ambulanser och brandbilar måste vara eskorterade av polis.
Nu finns det två vägar att välja. Antingen kör man 70-talsflum och menar att mer stöd och hjälpåtgärder är vad som behövs, för de stackars ungdomarna som inte har någonting att göra. Eller åxå tar man i med hårdhandskarna för att tala om var ”skåpet ska stå” i detta land och att vi inte accepterar gängkriminalitet.
Det förstnämnda alternativet kan alltså ses som en ren belöning till de som inte fattar hur man ska uppföra sig och vad som är direkt kriminellt. Erfarenheten från 70-talet visade sig även direkt felaktig, och de grovt yrkeskriminella fortsatte på samma bana, vilket är föga förvånande.
Det andra alternativet är hårdhandskarna, vilket jag förespråkar. De få militärer som finns i detta land må gärna patrullera dessa berikarområden för att stävja en alltmer växande gängkriminalitet ingen törs ens berätta om. Bilar brinner, narkotikahandel, prostitution och gängkriminella skjuter varandra snart varje dag, och sexualbrotten skjuter i höjden.
Knappt någon lagförs och straffen är rent skrattretande.
Så vad kan man läsa om i den lokala tidningen är att man lär satsa massor med pengar på att de stackars flyktingbarnen och de i berikarförorterna ska få massor med extra pengar eftersom man vill se till att deras brist på sysselsättning under sommaren inte ska leda till brottslig verksamhet (
länk).
Hur vore det med ett kompani fallskärmsjägare, kustjägare eller fjälljägare i stället, till en betydligt billigare penning?
Men vaddå? Det är ju helt enkelt så att den som bara har ”rent mjöl i påsen” har ingenting att frukta. Eller hur Tomas Bodström?
Man tjafsar inte med myndigheter, punkt. Beamtet.

Inga kommentarer: