torsdag 19 maj 2016

Förbjud halalslakt

Enligt svenska lagen får man inte plåga djur. Rätt simpelt och logiskt, och det instämmer jag i. Men nu gäller tydligen halalslakt som en accepterad slaktmetod av djur.
Det kanske var en logisk och den minst plågsamma slaktmetoden på 600-talet i arabvärlden. Men idag vet vi bättre, och min åsikt är att när det gäller större djur är det inget annat än rent utstuderat djurplågeri. Detta ser man mellan fingrarna med eftersom det finns efterfrågan på just halalslaktat kött p.g.a. alla muslimer i landet som man kan läsa på
denna länk
.
Saken är ganska enkel, djuret måste vara vid fullt medvetande när det dör, vänt mot Mecka, och sedan ska det vara någon muslim som skär av halsen. Djuret får alltså inte vara sövt eller inte vid medvetande när det dör. Om man alltså söver ett djur med gas innan man skär halsen av det är alltså inte accepterbart. Samma sak gäller om man ger det något sömnmedel, och dessutom uppstår givetvis problemet med sömnmedel kvar i det slaktade köttet.

Man kan mycket enkelt hitta en hel hög med länkar på tuben om man vill förvissa sig om vilket direkt djurplågeri halalslakt är. Har man sett en vanlig slakt med slaktpistol fattar man ganska lätt skillnaden.

Men detta gäller inte i detta land och man väljer att bara stoppa huvudet i sanden.
Var är Ni alla djurrättsaktivister? Var är Era demonstrationer utanför halalslakterier?
Eller kanske tycker ni att religion står högre än era värderingar och djurens rätt till en smärtfri slakt, samt även högre än den svenska lagen?

Undertecknad tittar på varenda förpackning med kött. Finns det text om att det är halaslaktat eller har de symboler på något skumt språk (sannolikt arabiska), som antyder att det är halaslaktat så köper jag det inte.

Priset spelar inge roll - det är en ren principsak, för att det strider mot svensk lag, det är rent djurplågeri och jag tänker inte på något understödja rena dumheter baserade på vad någon skrev för 1400 år sedan i arabvärlden och som inte hör hemma i detta land 2016.
Men halalslakt är tyvärr dock inte den enda rena dumheten baserad på islam....


Inga kommentarer: