onsdag 18 maj 2016

När tar Ni bladet från munnen?

Tänk att det ska vara sådan tabu för media att göra kopplingen med invandringen som varit och är samt de problem som är ett rent faktum i dagens Sverige. Våldtäkter och sexualbrott har man till stora delar lyckats dölja. Gängkriminalitet med skottlossningar, bomber och mordbränder är vardagsmat. Man kastar sten på polis och utryckningsfordon och polis. Bilar i berikarområden är eldfängda och har ens nyhetsvärde – det är så vanligt att det endast publiceras om det är ovanligt många bilar som brunnit.
Min illusion om att media rapporterade nyheter är sedan länge krossad. Snart är det så vanligt med skottlossningar att det saknar nyhetsvärde – välkommen till det ”nya Sverige”, baserat på den sanslösa migrationspolitikens illasmakande frukter i form av enorma kostnader och problem.

Men kopplingen mellan invandringen och alla dessa problem och invandringen är helt tabu för media. Man skriver ledare tar in debattartiklar och annat men att ens komma i närheten av sanningen stämplas med en stor dödskallestämpel och må ej publiceras. Lyckliga success-stories ska det vara, med flashiga bilder om återförenanden i myssoffan, helst med leende barn.
Så hur kan någon påstå att media är opartiska när de för det första inte berättar att det är personer med invandrarbakgrund som är den huvudsakliga orsaken, att man förpassat dem till berikarområden, samt att man har en florerande gängkriminalitet med narkotika och vapen inblandade?
I media heter det ungdomsgäng, och att man vet vilka det är. Spelar detta någon roll? Hur många lagför man, hur många straffas och vad är straffen? Nähä…
Men vad är den röda tråden? Om man inte inser det är man en idiot. Men utan att erkänna problemets kärna ska det givetvis satsas på socioekonomiskt stöd, SFI, valideringar, förturer, och en ren uppsjö med andra saker. Det är ju så synd om alla som kommer till detta land för att dra valser för migrationsverket. Om valserna var för ”odansbara” fungerar det att bli papperslös på nysvenska, d.v.s. illegal immigrant med bättre förmåner än svenska medborgare åtnjuter när det gäller tand och sjukvård. Vi väntar nu på att MP eller V ska föreslå en generell ”amnesti” för dessa i landet och ge dem PUT. Kanske som en del av kohandelspolitik socialdemokraterna måste bedriva för att få igenom propositioner.
När ska riktiga journalister ta bladet från munnen, berätta sanningen samt börja ifrågasätta?

Inga kommentarer: